Katılım Bankacılığı Sektörü Büyüyor!

Basına sözlü açıklamalarda bulunan Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürü İkram Göktaş, Türkiye’de katılım bankacılığı sektörünün istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü söyledi.

Basına sözlü açıklamalarda bulunan İkram Göktaş, katılım bankacılığı sektörü hakkında değerlendirmeler bulundu. Ülkemizde faizsiz bankacılığa ilişkin hizmet veren katılım bankacılığı sektörünün istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü, pazar büyüklüğünün ise 165 milyar Türk Lirası’nın üzerine çıktığını açıkladı.

Katılım Bankacılığı küresel çapta 2 trilyon dolar değerinde bir hacme sahip. İkram Göktaş, 2023 yılı için Türkiye Katılım Bankacılığı’nın küresel anlamda önemli bir yere taşımayı hedeflediklerini, bu hedefler içerisinde dünya genelinde yüzde 15 oranında katılım bankacılığı kapsamında bir paya sahip olmayı düşündüklerini ifade etti.

İkram Göktaş, katılım bankacılığı sektörünün bilhassa kamu yatırımları sayesinde önemli ölçütte bir faaliyet gösterdiğini söyledi. Katılım bankacılığının üretim, tüketim, pazar ve ekonomik büyüme kapsamında da önemli oranda destek verdiğini söyleyen İkram Göktaş, ülkemizin bankacılık piyasasından aldığı payın yükselmesi ile beraber ülkemiz ekonomisine büyük oranda katkı sağyacağını söyledi.

İkram Göktaş, Vakıf Katılım Bankası’nın ülkemizdeki en yeni katılım bankalardan biri olduklarını belirtti. Geçen yıl sonunda yakaladıkları ivmeli bir hareketle beraber ülke ekonomisine destek vermeyi hedefleyerek özkaynaklarını kullandıklarını söyleyen İkram Göktaş, yıl sonunda 4,4 milyar Türk Lirasında değerinde bir hacme sahip olduklarını söyledi. Küresel çapta 2 trilyon dolar değerinde bir hacme sahip katılım bankacılığı piyasası olduğunu ifade eden İkram Göktaş, ilk yıl bitmeden 19 milyon Türk Lirası değerinde bir kar elde ettiklerini söyledi. Elde edilen bu karın çok önemli olduğunu, 2023 yılı için ise Türkiye olarak katılım bankacılığında küresel çapta yüzde 15 oranında bir paya sahip olmayı hedeflediklerini belirtti.