Körfez’in Türkiye İlgisi Devam Ediyor!

ENBD_English_Sign.jpg

Körfez ülkelerinin Türkiye’ye olan ilgisi artarak devam ediyor. Bölgenin önemli bankaları arasında yer alan Emirates NBD’nin 2018 yılı planları arasında Türkiye’de bir temsilcilik ofisi açma hedefi olduğu ifade edildi.

Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasında bir süredir devam eden siyasi gerilim, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere herhangi bir etki yaratmamış gibi gözüküyor. Körfez ülkelerinin Türkiye’ye karşı gösterdiği ilgiye bölgenin önemli bankaları arasında yer alan Emirates NBD’nin Türkiye’de bir temsilcilik ofisi açma planı ile birlikte tekrar canlanıyor.

Orta Doğu bölgesinin en büyük bankalar arasında yer alan Emirates NBD, 2017 yılında elde ettiği verileri ve 2018 yılına dair hedefleri açıkladı. Emirates NBD Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Hesham Al Qassim tarafından yapılan açıklamada bankanın 2017 yılında yüzde 17 düzeyinde bir gelir artışı yaşadığı, buna bağlı olarak kâr ve ciro artışının da yürütülmekte olan büyüme stratejisi için önemli olduğu ifade edildi.

Henüz 2007 yılında kurulmuş olan ve 11 yıl gibi kısa bir sürede 7 binin üzerinde personel sayısına sahip olan Emirates NBD Bankası, 121 milyar doların üzerinde varlığa sahip. Bankanın 5,5 milyar doların üzerinde geliri bulunurken, 2017 yılında Hindistan’da yeni şube açılışı gerçekleştirildi. 2018 yılında uluslararası düzeydeki büyümenin ağırlıklı olarak Suudi Arabistan ve Mısır konseptinde devam edeceğini ifade eden Hesham Al Qassim, aynı zamanda Türkiye’de de bir temsilcilik ofisi açılmasını planladıklarını ifade etti.

Türkiye’de şu anda dünya devleri arasından Wells Fargo, Bank of China gibi önemli bankalardan oluşan 46 farklı küresel bankanın temsilciliği yer alıyor. Birleşik Arap Emirlikleri merkezli olan Dubai Islamic Bank’ın da Türkiye’de bir temsilcilik ofisi yer alırken, Emirates NBD’nin de Türkiye’ye gelmesi halinde toplam temsilcilik ofisi sayısı 47’ye çıkmış olacak.