Vakıf Katılım Bankası’nın Aktif Büyüklüğü 17,8 Milyar Liraya Ulaştı

Vakıf Katılım Bankası iştiraki olan Vakıf Varlık Kiralama A.Ş. aracılığı ile 300 milyon Türk Lirası değerinde kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bankanın Genel Müdürü İkram Göktaş, bankanın misyonunun bankacılık sektörünün mevcut pastasından pay alarak büyüme performansı göstermek olmadığını, misyonun hem bankacılık sektörünü hem de Türk ekonomisini büyütmek olduğunu söyledi.

Yurt içi ve yurt dışında çok daha fazla fonu sisteme dahil etmek istediklerini söyleyen Göktaş, aynı zamanda fonlama kaynaklarını çeşitlendirmek, toplam fonları çok daha fazla kişiye ulaştırmak için yoğun çaba sarfettiklerini, söz konusu hedef için 26 Eylül tarihinde 300 milyon Türk Lirası değerinde kira sertifikası ihracı ile fon sağladıklarını söyledi. Bu sene toplamda 17 tertip ihraç ile birlikte toplamda yaklaşık olarak 3 milyar Türk Lirası tutarında kira sertifikası ihracını başarı ile tamamladıklarını söyleyen Göktaş, mevcut durumda yaklaşık olarak 1,6 milyar Türk Lirası değerinde kira sertifikasının bulunduğunu, kira ihracının geçen senenin haziran döneminde başladığını, son 15 aylık süreçte bankalarda toplamda yaklaşık olarak 4,7 milyar Türk Lirasında fon sağladıklarını söyledi.

Tüm çalışmalarını yoğun çaba ve gayret ile yürüttüklerini söyleyen Göktaş, bunun sonucunda da güzel bir büyüme ivmesi yakaladıklarını, 2023 senesinde bankacılık sektörünün lideri olma yolunda emin adımlarla yol aldıklarını, geçen senenin sonuna kıyasla yüzde 20 oranında bankanın büyüme gösterdiğini, bu yılın ocak ile temmuz dönemleri arasında 17,8 milyar Türk Lirası değerinde aktif büyüklüğe ulaştıklarını söyledi.