Bankacılık Ürünleri Kullanarak Kredi Notunuzu Yükseltebilirsiniz!

Kredi notunuz düşükse bazı önlemler alarak ve harcamalarınıza dikkat ederek kredi notunuzu yükseltebilirsiniz. Peki ama kredi notunuzu yükseltmek için yapmanız gerekenler nelerdir?

Kredi notunuz banka işlemlerinizin düzenli olması neticesinde yükselir. Eğer mevcut kredi kartlarınızı son ödeme tarihinden sonra ödüyorsanız yada  kredi ödemeleriniz düzensiz ve eksikse kredi notunuzda düşmeler görülebilir. Eğer kredi notunuz ödemelerinizin düzensizliği nedeniyle düşükse yapmanız gereken kullandığınız kredi kartlarınızın ödemelerini son ödeme tarihinden önce sağlamak ve ödenmesi gereken tutardan bir kısım fazla ödeme yapmanız gerekir. Örnek vermemiz gerekirse 744 TL’lik kredi ödemenizi 750 TL olarak yapmanız kredi notunuzu olumlu olarak etkileyecektir.

Borçlarınızı Kapatmalısınız!

Kredi notunuzun düşüklüğü yüksek borçluluktan ileri geliyorsa borç oranınızı düşürmeniz gerekir. Eğer birkaç kredi kartınız varsa ve bu kredi kartlarınızın borçları fazlaysa düşük tutarlı bir kredi kartınızı tek seferde ödeyip bakiyeyi artıya çıkarttıktan sonra bir süre bu kredi kartınızı kullanmadan art bakiyede tutmanız kredi notunuzu yükseltecektir. Bu şekilde ödeme yaparak kullandığınız kredi kartlarınızın bir kısmını artıya çıkartıp borç oranınızı düşürmeniz mümkün.

Bankacılık Ürünleri Kullanarak Kredi Notunuzu Yükseltebilirsiniz!

Kredi notunuzu yükseltmenizin bir diğer yolu bankacılık ürünleri kullanmanızdır. Fatura ödemelerinizin için talimat vermeniz, para transfelerinizi EFT ve havale yolu ile yapmanız, bireysel emeklilik sistemine dahil olup her ay küçükte olsa emekliliğiniz için düzenli ödeme yapmanız kredi notunuza artı puan kazandıran eylemlerdendir.