Yapı Kredi Bankası Müşterilerini Uyardı!

Yapı Kredi Bankası, özellikle son dönemlerde artan dolandırıcılık girişimleri sebebiyle müşterilerini uyaran bir açıklama yayınladı.

Yapı Kredi Bankası tarafından yapılan açıklamada, son zamanlarda artış gösteren, Yapı Kredi Bankası’nın isminin kullanıldığı düşük faizli kredi verilme vaadi ve hesap işletim ücreti, kart işletim ücreti ve komisyon ücreti gibi ödenen ücretlerin iade edileceği gibi açıklamalara yer verilen metinlerin tamamen dolandırıcılık sebebiyle gerçekleştirildiğini aktarıldı. Yapılan bu açıklamada, müşterilerin kişisel bilgileri ve şifre taleplerinin tamamen dolandırıcılık amacıyla gerçekleştiği belirtildi.

Yapılan açıklamada Yapı Kredi Bankasının hiçbir koşul ve durum içerisinde Yapı Kredi müşterilerinin aranılarak sözlü ya da mesaj gönderilerek yazılı bir şekilde kişisel bilgi ve şifrelerinin talep edilmediğini aktardı.

Banka, aynı zamanda Google Play Store, App Store, Windows Store, Blackberry App World gibi uygulama indirme marketleri dışında hiç bir platformdan uygulama indirilmemesi gerektiğini aktarırken, aynı zamanda kullanılan uygulamalarda Yapı ve Kredi Bankası A. Ş. markasına ait logo ve bilgilerin yer aldığından emin olunması bilgisine yer verildi.

Yapı Kredi Bankası dışında SMS ya da e-posta vasıtası ile gönderilen yönlendirilme linklerine tıklanmamasının, zararlı yazılım barındırma potansiyeli bulunan uygulamaların telefonlara ve tabletlere yüklenmemesi gerektiğinin ve şifre, kullanıcı parolası, kişisel bilgiler gibi bilgilerin paylaşılmamasının oldukça önemli olduğu bilgisine yer verildi. Aynı zamanda zararlı yazılımlardan ve dolandırıcılıktan uzak kalınması için uygulama marketleri vasıtasıyla indirilen uygulamalar haricinde hiç bir uygulamada ve Yapı Kredi Bankası’na ait resmi internet sitesi haricinde hiç bir internet sitesinde kişisel bilgilerin paylaşılmaması gerektiği belirtildi.