Ziraat Katılım Bankası 2. Senesini Kutluyor!

2015’de kamu sermayesi ile kurulup katılım bankacılığı sektöründe faaliyetlerine başlayan Ziraat Katılım Bankası, kuruluşunun ikinci senesini kutluyor.

Yazılı açıklamalarda bulunan Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, kamunun katılım bankacılığı sektöründeki öncü kuruluşlarından biri olduklarını, Ziraat markasına yakışacak şekilde katılım bankacılığına katkı sağladıklarını, 29 Mayıs 2015 tarihinden bugüne kadar amaçlarına uygun bir şekilde, kısa zamanda büyüme göstererek faaliyet gösterdiklerini ifade etti.

Ziraat Katılım Bankası’nın bilanço büyüklüğünün mart ayı dönemi itibari ile birlikte 9 milyar Türk Lirasının üzerine çıktığını söyleyen Osman Arslan, nakdi ve gayri nakdi olmak üzere Türkiye ekonomisine sağlamış oldukları toplam finansman tutarının ise 11 milyar Türk Lirasına kadar ulaştığını söyledi.

Cari ve katılma hesabı kapsamında toplanan fon miktarında 6,5 milyar Türk Lirası düzeyini aştıklarını söyleyen Osman Arslan, yurt dışı fonlarının ağırlıklı olan fon dışı kaynaklarından ise toplamda 8 milyar Türk Lirası değerinde kaynak sağladıklarını belirtti. Arslani göstermiş oldukları gelişmeler neticesinde katılım bankacılığı sektöründeki paylarının şuan da yüzde 7 düzeyinde olduğunu söyledi. Müşteri odaklı hizmet verdiklerini verimliliği esas alarak faaliyet gösterdiklerini belirten Osman Arslan, bu yılın ilk çeyrek döneminde 25 milyon Türk Lirası düzeyinde net kar elde ettiklerinin bilgisini aktardı.

Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, ikinci senelerinin sonuna geldiklerini bugünlerde, küresel finans çevrelerinin Türkiye ekonomisine ve Ziraat Katılım Bankası’na duymuş oldukları güvenin bir işareti olması bakımında önemli bir işlemi oluşturduklarını söyledi.