Altın 189,8 TL ile Haftanın En Yüksek Seviyesinde

Ons altın ile döviz kurlarından destek bulan altının gram fiyatı son 1 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Altının gram fiyatı güne 189,8 Türk Lirasından başladı.

Dün dolar/TL paritesinin yüzde 1,2’lik değer kazanması ve uluslararası piyasalarda ons altın fiyatının pozitif yönlü seyir izlemesi nedeniyle altının gram fiyatında yüzde 2,1 oranında artış gözlemlendi. Bunun sonucunda da dün günü 188,2 Türk Lirası seviyesinden kapattı. Bugün ise yukarı yönlü seyir izleyen altın fiyatları saat 10.00 civarında yüzde 0,8 oranında yükseldi. Bu yükselişle de haftanın en yüksek seviyesini gördü.

Altının Ons Fiyatı Değer Kazandı

Altının ons fiyatı ise dün yüzde 0,9 oranında yükseldi. Bunun sonucunda da 1.252,9 dolar seviyesinden günü tamamladı. Bugün ise yüzde 0,6’lık artışla güne başlayan altının ons fiyatı, şuanda 1.260,4 dolar seviyesinden alıcı buluyor.

Aynı dakikalarda Kapalıçarşı’da çeyrek altın fiyatları incelendiği zaman ise 311 Türk Lirasından satıldığı gözlemlendi. Cumhuriyet altını ise bin 268 Türk Lirasından alıcı buluyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan AA Finans Analisti İslam Memiş, altının ons fiyatının dün bin 237 dolar ile bin 258 dolar seviyelerinde dalgalandığını, bu seviyelerin ise kritik düzey olduğunu, teknik olarak altının ons fiyatının bin 237 dolar desteğini aşağı yönlü kırması durumunda bin 197 dolar seviyeleri ile gündeme gelebileceğini, bin 257 dolar seviyesinde kalıcı olması halinde bin 300 dolar seviyesine kadar çıkabileceğini bildirdi. Memiş, aynı zamanda önümüzdeki hafta Brüksel’de gerçekleşecek olan NATO zirvesinden önce yatırımcıların önümüzdeki hafta altın için yeni pozisyon alabileceklerini bildirdi.