Altın Bazlı Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

Günümüzde birçok vatandaş, birikimleri için artık bankaların düzenlediği vadeli mevduat hesabı kampanyalarını tercih ediyor. Hem yüksek faiz oranları ile yüksek miktarda getiri, hem de devlet garantisi altında gerçekleşen birikimler ile güvence; vatandaşların birikimlerini bankaya taşımada önemli bir rol oynuyor.

Bankalar, müşterilerine birçok farklı döviz türü ile vadeli mevduat hesabı açmalarına da olanak sağlamaktadır. Örneğin birikim yaptığınız tutar dolar dövizi üzerinden. Bu paranızı bankaya götürüp yatırırken isterseniz Euro dövizine, isterseniz Türk Lirası’na, isterseniz de altın kuruna göre işlem yaptırabilirsiniz.

Aynı zamanda birikim yaptığınız tutarları bankanızdan ya da online bankacılıktan vadeli mevduat hesabına aktaracağınız zaman herhangi bir döviz kuru cinsini tercih edebilirsiniz. Bu durum Türk Lirası merkezli birikimlerinizi dolara, euroya ya da altına çevirmenize olanak sağlamaktadır.

Altın dövizi cinsinden mevduat hesabı açmanız halinde, birikimleriniz altın değeri üzerinden değerlenir. Lakin bu hesaplarda yanlış anlamamanız gereken bir durum vardır. Altın vadeli hesaplara yatırım yaparken ya da para çekeceğiniz zaman ödemeleriniz Türk Lirası cinsinden yapılır! Hiçbir vadeli hesaptan altın birikimi olması halinde dahi çekim yaptığınızda bankadan altın teslim alamazsınız. Altın mevduat hesabının sadece işleyişi altın kuru üzerinden değerlendirilmesi anlamına gelmektedir. Bu yüzden hem birikiminize başlarken, hem de birikiminizi sonlandırıp paranızı çekeceğiniz zaman buna dikkat etmeniz sizin için oldukça sağlıklı olacaktır.

Vadeli altın mevduat hesabı açtırmak için bankanızın internet bankacılığına giriş yapabilir, mobil bankacılık üzerinden hesabınızı açabilir ya da bankanızın size en yakın şubesine giderek hesap açım işlemi, vade belirleme işlemi gibi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.