Bakan Elvan Açıkladı! Büyüme Beklentisi Yüzde 7’nin Üzerinde!

Kalkınma Bakanı Elvan katılmış olduğu bir programda konu ile alakalı bir takım açıklamalarda bulunarak, belli bir kesim tarafından geçtiğimiz yıl ülke ekonomisinin yüzde 2 oranında büyüme kaydedeceğini ve kritik problemler yaşanacağının ifade edildiğini, fakat kendileri tarafından beklenen büyüme ise yüzde 7’nin üzerinde olduğunu belirtti.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul’da gerçekleştirilen Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (KONSİAD) toplantısında katılım gösterdi. Toplantı esnasında bir takım açıklamalarda bulunan Bakan Elvan, ilk olarak ülkenin birlik ve beraberlik içerisinde iken her türlü zorluğu aşıp başarı başarılı ve güçlü kalabileceği dile getirdi.

Sanayicilere Destekler Sürdürülecek

Açıklamalarında Konya sanayisinin oldukça önemli derecede yol kat ettiğini ifade eden Bakan Elvan, bu bakımdan sanayicilere her türlü desteğin sağlandığını ve sağlanmaya da devam edileceğini ekledi.

Öte yandan açıklamalarında Zeytin Dalı Harekatı’na da değinen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, bir taraftan Afrin’de operasyonlar sürdürülürken, diğer taraftan ekonomide yaşanan eğilimlerin incelendiğini anımsatarak, 208 Ocak dönemine ait olan Tüketici Fiyat Endeksi incelendiğinde, tüketicilerin ilerleyen dönemlere ilişkin beklentilerinin pozitif olduğunu belirtti.

Ayrıca Ekonomi Güven Endeksi’nin de yüzde 10 oranında yükseliş kaydettiğini hatırlatan Bakan Lütfi Elvan, tüketicilerin ve Türk halkının, ülke ekonomisine olan güvenlerinin tam olduğun da dikkat çekti.

Yatırım Yapmanın Tam Zamanı

Ekonomiye yönelik göstergelerin 2011-2012 yılından bu yana, bir takım göstergelerin ise 2008 yılından bu yana en iyi rakamlara eriştiğini dile getiren Bakan Elvan, bundan böyle yatırım zamanının gelmiş olduğunu, özellikle Avrupa olmak üzere dünya ekonomisinde oldukça ciddi bir takım hareketliliklerin başladığını belirtti. İçerisinde bulunduğumuz yıl için, 2011 yılından bu zamana kadar en büyük büyüme performansının kaydedildiği ifade edilirken, dünya üzerinde büyüme rakamlarının devamlı olarak yukarı yönlü çekildiğini ifade eden Elvan, dolayısıyla hareketli bir Avrupa ve dünya pazarı görüldüğünü, böyle bir ortamda kesinlikle yatırım yapılması gerektiğini açıklamalarına ekledi.