Borsa Günü Yükselerek Kapattı!

BIST 100 Endeksi, gün içerisinde yaşadığı yüzde  1,42’lik artış ile günü 102 bin 651,10 puan üzerinden kapattı.

Dün yapılan beklenmedik vergi zamları yüzünden satış ağırlıklı bir gün geçiren ve dünü 101.500 barajından kapatan Borsa İstanbul’da bugün için bir toparlanma hakimdi. Bir önceki günün kapanışına oranla bugün bin 432,80 puanlık bir artış yaşayan Borsa İstanbul’da günlük işlem hacmi ise 5 milyar Türk Lirası düzeyinde gerçekleşti.

Bir önceki gün yaşanan yüzde 5’e yakın değer kaybı sonrasında yüzde 1,99’luk değer kazanan bankacılık endeksini yüzde 0,78’lik artış ile holding endeksi takip etti. En fazla kazandıran endeks yüzde 4,90 oranında yükselme yaşamayı başaran madencilik endeksi olurken, günün en çok gerileme yaşayan endeksi de yüzde 0,90 oranı ile inşaat endeksi oldu.

Yatay bir başlangıç ile güne start veren BIST 100 Endeksi, bir önceki gün yaşanan sert düşüşler sonrasında 103 bin sınırını test etmeyi başardı. Önceki kapanışa oranla yüzde 1,42’lik değer artışı yaşayan Borsa İstanbul da bugün 102 bin 651,10 puan düzeyinden tamamlandı.

Döviz kurlarının dün yaşanan yükselmesi sonrasında bugünki geri çekilmenin ve banka hisseleri için gerçekleşen tepki alımlarının BIST 100 Endeksi için mevcut olan yükseliş isteğinin desteklendiğini ve Borsa İstanbul’un tekrar yükseldiğini aktaran Analistler; yarın için beklenen veriler arasında yurt içi dış ticaret dengesi, yurt dışında ise İngiltere’nin ikinci çeyrek büyüme verisi, Avro Bölgesi için enflasyon verisi, ABD için ise kişisel gelir ve harcama verilerinin Borsa İstanbul tarafından takip edilen ve etki eden veriler olacağını belirtti.

Analistler, yarın için teknik bakımdan BIST 100 endeksi için 101 bin 500 seviyesinin destek konumu, 104 bin seviyesinin de direnç konumu olarak gözüktüğünü ifade etti.