Halka Arzların İkinci Dalgası Mayıs Ayında Bekleniyor!

2018 yılında büyük Türk şirketler halka arz gerçekleştirdi ve gerçekleştirecek. Enerjisa ve Medical Park’ın Şubat ayı içerisinde gerçekleştirdiği halka arz sonrasında ikinci dalga olarak adlandırılan ve Defacto, Beymen ve Şok Marketler’in halka arzının gerçekleşeceği ikinci aşama bekleniyor.

Şok Marketler Zinciri’nin halka arzı esnasında şirketin en az 2,6 milyar Türk Lirası büyüklüğünde bir gelir beklentisi var. Şirket, halka arz yöntemi sayesinde elde edilecek olan gelir ile şirketin sahip olduğu finansal borçların ödenmesinin gerçekleşeceğini, kalan kısımla da şirketin ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti.

Mayıs ayında gerçekleşmesi beklenen halka arz işlemlerinde üç şirket önemli rol oyanayacak. Bu şirketlerden iki tanesi hazır giyim sektöründe, diğeri ise gıda sektöründe. Beymen ve Defacto’nun halka arzı beklenirken, 2018 yılının en büyük halka arzı olma özelliği ise Şok Marketler Zinciri’nin olacak. Şirket tarafından bugün yatırımcıları bilgilendirme amacıyla bültenler yayınlandı. Yayımlanan bültenler, şirketin planladığı halka arz işlem tarihinin de yaklaştığını belirtti.

Şok Marketler’in sahibi olan Yıldız Holding bir süredir bankalara olan borçların yapılandırılması için müzakereler gerçekleştiriyor. Holdingin gıda alanındaki önemli bir iştiraki olan Şok Marketler’in halka arz yöntemi sayesinde en az 2,6 milyar Türk Lirası tutarında bir gelir elde etmesi bekleniyor. Hisselerin Borsa İstanbul ve Sermaye Piyasası Kurulu onayı ile birlikte Mayıs ayı itibariyle borsada işlem görmeye başlamasını bekleyen şirket, elde edilen gelirin önemli bir kısmını banka kredileri ve finansal borçların ödenmesi aşamasında kullanacağını, geri kalan kısım için de şirket ihtiyaçlarını karşılamanın temel alınacağını ifade edildi.

Şok Marketler’in halka arz aşamasında ne kadarlık bir kısım Türk yatırımcılara, ne kadarlık bir kısmı yabancı yatırımcılara ayrılacağı konusunda bir bilgi paylaşılmazken, Defacto’nun halka arzı aşamasında yüzde 80’lik kısmın yabancı yatırımcılara ayrılması bekleniyor.