Borsa İstanbul’a Talip Çıktı!

Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, bugün yaptığı açıklamada İslam Kalkınma Bankası’nın Borsa İstanbul’dan pay istediğini belirtti. Konu ile alakalı olan görüşmelerin devam ettiğini aktaran Karadağ, görüşmelerin 2017 yılının sonuna kadar bitirilmesi ile birlikte devamında halka arza odaklanmak hedefinde olduklarını da aktardı.

Returs’a yapılan açıklamada İslam Kalkınma Bankası’nın Borsa İstanbul’dan yüzde 10’luk bir hisse almayı planladığına yer verildi. Returs’ta yayınlanan bu haberi onaylayan Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, banka tarafından talep edilen payın daha düşük bir oranda olması gerektiğini, yüzde 10’luk dilimin yüksek bir oran olduğunu belirtti.

Reuters’ta yayınlanan haber sonrasında yapılan açıklamada, İslam Kalkınma Bankası’nın Borsa İstanbul’dan pay almak istediği doğrulanırken, konu hakkında görüşmelerin devam edildiği belirtildi. Karadağ, bahsi geçen görüşmelerin 2017 yılının sonuna kadar tamamlanması hedefinde olduklarını belirtirken, devamında ise Borsa İstanbul’un halka arzına odaklanmak istediklerini aktardı.

İslam Kalkınma Bankası’nın Borsa İstanbul’dan alacağı hisse oranı için yüzde 10’luk dilime talip olduğuna yer verilirken, Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, bu oranın yüksek olduğunu, daha düşük bir oran ile hisse satışı gerçekleşebileceğini aktardı. Öte yandan İslam Kalkınma Bankası İşbirliği ve Kaynak Mobilizasyonu Direktörü Abdulhakim Elwaer, Borsa İstanbul ile yapılan görüşmelerin önümüzdeki 2 -3 ay içerisinde sonuca kavuşturulması hedefinde olduklarını aktardı. Bahsi geçen bu satın alma işleminin Türkiye’de yapılacak yatırımların habercisi olduğunu belirten Elwaer, Türkiye’nin küresel İslami finans merkezi haline gelmesi için önemli atılımlar yapılacağını da yaptığı açıklamaya ekledi.

Borsa İstanbul’un şu anda ödenmiş sermayesi 423 milyon Türk Lirası seviyesinde ve kontrolü de Şubat ayında Türkiye Varlık Fonu’na devredilmişti.