Dolar, Euro, Sterlin Yükseliyor, Borsa Düşüyor!

Dolar ve Euro, Türk Lirası karşısında güçlü bir değer kazancı yaşamaya devam ediyor. Dolar ne kadar oldu? Euro daha yükselecek mi? Vatandaş merakta.

Aralık ayında ABD ile yaşanan vize krizi sonrasında ani bir düşüş eğilimi gösteren Dolar, o tarihlerde gördüğü 3,8744 Türk Lirası seviyesini tekrar gördü. Gün içerisinde 15:46 itibariyle 3,8665 Türk Lirası seviyesine geriledi.

Dolar Endeksi, gün içerisinde 90 puanın üzerine çıktı. Euro/Dolar paritesi ise 1,2382 seviyesinde hareket etti. Euro, Türk Lirası karşısında 4,7929 Türk Lirası seviyesine yükselip, Türk Lirası karşısındaki tarihi rekorunu yeniledi. Sonrasında 4,7898 Türk Lirası seviyesine gerileyen Euro’ya, tarihi zirvesini yenileyen 5,4059 Türk Lirası seviyesiyle Sterlin eşlik etti.

Dolar ve Euro, TL Karşısında Güçleniyor!

Analistler, Türk Lirası cinsinden olan varlıkların hem Euro, hem de Dolar karşısındaki kayıplarını büyüttüğünü, açıklanan ve beklenen cari açık verilerinin bu konuda önemli bir etki yarattığını, Dolar endeksinin 90.00 seviyesinde olmasının da bir yükselme iştahını ortaya çıkarttığını ifade ediyor.

Gün içerisinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yapılan açıklamaların da döviz kurlarını yukarı yönlü ivmelendirdiğini ifade eden ekonomi analistleri, Menbiç’e düzenlenmesi ihtimaller dahilinde olan operasyonların TL varlıklar için değer kaybı yaşattığını, BIST 100 Endeksi için de aşağı yönlü bir harekete sebep olduğunu ifade ediyor.

Dolar kuru için 3,8785 Türk Lirası ve 3,90 Türk Lirası seviyelerinin yakın direnç konumları olduğunu ifade eden analistler, 3,86 Türk Lirası seviyesinin Dolar için yukarı yönlü hareket sebebi olabileceğini belirtiyor.