Ekim Döneminde Fiyatı En Çok Artan Müze Giriş Fiyatları

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından İstanbul’daki fiyatı artan, azalan ve değişim göstermeyen ürünlere ilişkin verilere yayımlandı. Buna göre geçtiğimiz ayda İstanbul’da perakende fiyatı en çok artış gösteren harcama kaleminin müze giriş ücretleri olduğu açıklandı. Müze giriş ücretlerindeki fiyat artışı ise yüzde 50’ye tekabül etti.

72 Ürünün Fiyatında Değişim Olmadı

Açıklanan verilere göre İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde bulunan 242 ürünün perakende fiyatlarında artış yaşananların sayısı 143 olarak açıklandı. Fiyatlarında düşüş olan ürünlerin sayısı 27 olarak, fiyatı değişmeyenler ise 72 olarak açıklandı.

Kültür, eğitim ve eğlence harcamaları grubu incelendiği zaman fiyatlarında en çok artış yaşanan grup müze giriş ücretleri olarak açıklandı. Müze giriş ücretlerinde yaşanan fiyat artışı yüzde 50 oldu. Fiyatlarında en çok artış meydana gelen diğer ürünlerde ikinci sırada giyim harcamaları yüzde 43,96 ile yer aldı. Üçüncü sırada yüzde 41,16 ile erkek süveteri, dördüncü sırada yüzde 38,33 ile kadın manto grubu, beşinci sırada ise yüzde 38,19 ile palto grubu yer aldı.

Ekim dönemindeki gıda harcamaları incelendiği zaman yaş kuru sebze ve meyveler grubunda bulunan limon fiyatlarında yüzde 26,41 oranında yükseldi. Limon, fiyatı en çok artış gösteren grup olarak açıklandı. Fiyatlarında en çok düşüş meydana gelen diğer ürünler arasında ise yemek odası takımı, salatalık, elma ve battaniye yer aldı. Yemek odası takımlarının fiyatlarında yüzde 14,29 oranında, salatalık fiyatlarında yüzde 11,41 oranında, elma fiyatlarında yüzde 11,10 oranında, battaniye fiyatlarında ise yüzde 10 oranında düşüş oldu.