Emekliye Yeni Umut! Her Yıl Bir Maaş İkramiye!

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) Mart ayında toplanacak. Düzenlenecek olan toplantıda Memur-Sen tarafından dini bayramlarda 2 bin 62 Türk Lirası tutarında ödeme yapılması talep edilecek iken, SSK ve Bağ-Kur’lulara da yılda 2 defa 1 maaş ikramiye gündeme gelecek.

Türkiye genelinde sayısı milyonları bulan emekliler ve memurlar, bayram ikramiyesi için gözlerini Mart ayında toplanacak olan Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK)’ya çevirdi. KPDK’da masaya yatırılacak konular arasında hem memurlar, hem de emekliler tarafından merakla beklenen en önemli maddelerden bir tanesi dini bayram ikramiyeleri olacak.

Toplu Sözleşmelerde Talep Dile Getirilmişti!

Memur oluşumları tarafından 2017 yılının Ağustos ayında toplu sözleşme görüşmelerinde hem memurlara, hem de memur emeklilerine dini bayramlarda ikramiye verilmesi talep edilmişti. Bu talep hakkındaki görüşmelerin de KPDK toplantısında masaya yatırılarak çözüme kavuşturulması planlanıyor.

Memur konfederasyonları tarafından ortaya atılan bu talep, memurlar ve memur emeklileri kadar SSK ve Bağ-Kur’dan emekli olan vatandaşları da önemli ölçüde ilgilendiriyor. KPDK toplantısından bayram ikramiyesi verilmesi yönünde karar çıkması halinde, bu ikramiyenin diğer emekliler için de uygulamaya konulması planlanıyor. Promosyon konusunda yapılan düzenlemenin SSK ve Bağ-Kur emeklilerini ilgilendirmesi kadar, bu kadarın da yakından ilgilendirmesi gündeme gelecek.

Talep Edilen İkramiye 2.062 TL!

Memur-Sen, toplu sözleşme görüşmelerinde en yüksek devlet memurunun aldığı aylığın iki katı tutarında ikramiye talebinde bulunmuştu. Bu rakam, toplu sözleşmelerin yapıldığı dönemde bin 951 Türk Lirası’na tekabül ederken, günümüzde bu rakam 2 bin 62 Türk Lirası’na tekabül etmekte.