Esnaflar Dolarlarını Türk Lirasına Çevirdi

Fatih Sultanhamam’da bazı esnaflar Türk ekonomisine destek vermek için yaklaşık olarak 300 bin dolarını Türk Lirasına çevirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adaleti Savunanlar Derneği Üyesi İrfan Çalışkan, Türkiye’nin bağımsız politikalar izlemeye, tarihi misyonuna dönmeye, dünya üzerinde yapılan tüm adaletsizliklere karşı durmaya başladığı dönemlerde global odakların ülkemize karşı harekete geçtiğini söyledi.

Çalışkan: Dış Ticarette Milli Para Birimleri Kullanılacak

Hem gezi olaylarının hem 17 ile 25 Aralık kumpasının hem de 15 Temmuz günü gerçekleşen darbe girişiminin başarısız olduğunu söyleyen Çalışkan, bu kapsamda küresel güçlerin ABD’yi kullanarak Türkiye üzerinden ekonomik baskı uygulamaya başladığını, bunun ise Türkiye ekonomisini olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Türk milletinin senaryolara inanıp hareket etmediğini söyleyen Çalışkan, yaşanan tüm süreçlerin hepimize şuurlu olmayı öğrettiğini, döviz kurlarının planlı olarak artırıldığını ancak herkesin ellerindeki dolarları bozdurduğunu ve kurulan tuzaklara inanılmadığını, doların hiçbirimizin gözünde değeri olmadığını, dış ticaret yapılan ülkelerle de milli para birimlerinin kullanılacağını söyledi.

Dış ticaret açığının azaltılması için çalışmalar yapılacağını söyleyen Çalışkan, bunlardan birinin ithalatı azaltıp ihracatı artırmak olduğunu, ithal malların tüketimini minimum seviyeye düşüreceklerini, dışa bağımlı olmayan üretimi artıracaklarını, özellikle de tarım ve hayvancılıkta çalışmalar yapılacağını söyledi.

Türkiye’nin hem üreten hem de dışa bağımlı olmayan bir ülke haline dönüşeceğini söyleyen Çalışkan, ekonomide Türkiye olarak ileriye gidileceğini, küresel piyasalarda ekonominin çok önemli olduğunu söyledi.