Güneş Enerjisi Santralleri Faaliyet Geçti!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, çiftçiye verdiği bedava elektrik sözü için müjdeli haberi duyurdu. Başlattıkları enerjisi santralinin artık faaliyete geçtiğini, yeni bir santral daha inşa edeceklerini söyledi.

Menderes Türel sözünü verdiği elektrik için 2 MW’lik 4 adet güneş santrali inşa ettiklerini, artık üretimin yapılmaya başlandığını, yeni bir 3 MW’lik güce sahip olan yeni santralin inşasına başlayacaklarının müjdesini verdi. Bu yıldan itibaren 753 bin 250 Türk Lirası değerinde yardımın geleceğini söyleyen Menderes Türel, belirledikleri kooperatiflerin ve yine belirlenen hacimdeki sulama elektrik fatura bedellerinin belediyelerin karşılayacağını söyledi.

Menderes Türel tarafından düzenlenen tarımsal projeleri değerlendirme toplantısına tarım piyasasındaki öncüler katılım gösterdiler. Antalya’nın tarımsal destek programını açıklayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, çiftçilere yapılacak olan yardımın ilk amaçlarının olduğunu, verilecek yardımların, bitkisel, hayvansal üretim yardımı, tarımsal tesislerin inşa ve onarım yardımı, elektrik enerjisi yardımı, doğal afetlerden dolayı meydana gelen zararların karşılanması gibi bir çok yardım olduğunu belirtti.

Menderes Türel ilk yardımlarının fide, fidan ve tohum verilmesi, seraların inşa edilirkenki malzemelerini ve seralarda kullanılan yakıt olacağını söyledi.

Elektrik enerjisinin çiftçilerin maliyetlerinin büyük bir oranın düşeceğine dikkat çeken Menderes Türel, Antalya’nın yeni bir döneme kapılarını açtığını söyledi.

Menderes Türel’in açıklamalarına göre Antalya tarım sektöründe bir kaç yıl sonra daha bereketli hale gelip, üretim, pazarlama, maliyetlerde büyük oranda azalmalar oluşacak.

Devletin tarım sektörüne yaptığı destekler gibi çiftçilerine destek olacağının sözünü veren Menderes Türel, tesislerin doğru işletilmediği durumlarda tesisleri alacaklarını söyledi.