Borsa Yine Zirvede!

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yüzde 0,21 oranındaki artışla 90.063 puan değerinde günü tamamladı.

BIST 100 endeksini bir önceki kapanışı ile karşılaştırdığımız zaman 193,01 puan değerinde artış meydana geldiği görülmekte. BIST 100 endeksindeki toplam işlem hacmi ise 2,3 milyar lira seviyesinde oldu. 1,78 puan değerinde artış meydana gelen Bankacılık endeksi değerinin ardından holding endeks değeri yüzde 1,49 oranındaki azalma ile günü düşük seviyelerde kapattı. Piyasa endeksleri karşılaştırıldığı zaman en çok kazandıran sektörün bankacılık olduğu, en çok düşüş meydana gelen sektörün ise yüzde 2,04’lük oran ile finansal kiralamanın olduğu görülmekte.

ABD ve Avrupa’da bugünün tatil olması nedeniyle az işlemle stabil bir seyirle devam eden Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi değeri, öğleden sonra alımlarda artış meydana gelmesi ile beraber yükselişe geçti ve 90.000 puan değerinin hemen üzerine çıktı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Analistler ise pazar günü gerçekleşecek olan referandum sonuçlarının sektörlere olan etkilerini izleyeceklerini, BIST 100 endeksi değerinin teknik olarak 89.500 düzeyinde, direnç olarak 91.000 düzeyinde olduğunun bilgisini verdiler.

Analistler uluslararası sektörlerdeki veri trafiğinin bir sonraki hafta çok daha yoğun olacağını söylediler. ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptığı açıklamalara göre jeopolitik kapsamda meydana gelen gelişmelerin sektörlerin yönü üzerinde önemli rol oynamaya devam edeceğini ifade edildi.

Bir sonraki açıklanacak olan yurt içi verilerinde Türkiye’deki işsizlik ve TCMB’nin Beklenti Anketi verileri ön plana çıkarken, yurt dışı verilerinde ABD’de Bej Kitap Raporu sonuçları ile Avro Bölgesindeki enflasyon hareketleri öne çıkacak.