Havalar Isınınca Çanta, İç Giyim Yok Satıyor

Tüketim sektörünün öncüleri arasında yer alan konfeksiyon ürünleri mevsimsel olarak da tüketicilere alternatifler sunarak, hem bilinçli bir tüketim hem de sektörel karlılıklarını artırıyor. İnsanoğlunun doğasında var olan tüketim mekanizması ise; sektörlerin bu değişimlerine ve sundukları hizmetlere çok çabuk adapte olarak, bazen gerekli bazen de lükse kaçarak ihtiyaçlarını karşılıyor. Mevsimsel geçişlere göre ürün portföylerini belirleyen firmalar, kışlık ve yazlık ürünlerini dönemsel piyasalara çıkartarak, ihtiyaçlarınıza yön veriyorlar. Özellikle çeşitlilik içerisinde fazlaca ürün bulunduran konfeksiyon ürünleri içeriğinde başlıca bazı ürünler var ki bu ürünlerin satış listesinde başı çekmesi son derece normal olarak görülüyor. Bu ürünlerin liste başında çantalar ve iç giyim geliyor.

Neden Çanta Ve iç Giyim Liste Başı?

Alışveriş denince cinsiyet farklılığı adına kadınların ön plana çıkıyor.  Hem içgüdüsel olarak, hem de fizyolojik özellikleri bakımından kadınların bakım adına merak ve gereksinimleri yadsınamaz bir gerçek. Dış görünüşüne mutlak suretle erkeklere nazaran açık ara farkla daha fazla özen gösteren kadınların özellikle aksesuar destekli bakım ihtiyaçları ciddi boyutta. Özellikle yaz aylarında, havaların ısınması ile kışlık kullanıma uygun olan mat ve koyu renk çantaların yerini, yazın daha göz alıcı renklere sahip, kışın hava koşullarından ötürü yağmur çamur ve lekelerden daha bağımsız düşünerek, daha açık renkli çantalar alıyor.

Renk çeşitlerindeki artış da kıyafet kombinasyonu olarak da kullanılan aksesuar çantaların çeşitliliğini ve de dolayısıyla satışlarını arttırıyor. İç giyim konusunda ise kışın daha kapalı kıyafetlerin tercih edilmesi nedeniyle sadece soğuktan korunma amaçlı bir iç giyim imajı varken, yazın daha rahat kıyafetler ile iç giyim ürünlerinin satışı da çeşitleniyor. Bu da gerek kıyafet çeşitliliği gerekse de sıcakların vermiş olduğu vücutsal terlemelerden ötürü daha sık değişmeye sebep oluyor. Dolayısıyla da çanta ürünlerinde olduğu gibi iç giyim ürünlerinde de yaz aylarında ihtiyaçları arttırıp ürünleri liste başına taşıyor.