İMİB Başkanı Dinçer: Ekonomi Yönetiminin Her Zaman Yanındayız

Milli ekonomi hakkında yazılı açıklamalarda bulunan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Aydın Dinçer, Türkiye ekonomisi hedef alınarak saldırılan olduğunu ancak devletin ve ekonomi yönetiminin aldığı önlemlerle ayakta durduğunu, İMİB olarak her zaman devletin yanında olduklarını söyledi.

Dinçer: Üretime Yoğunluk Veriyoruz

Yaşanan ekonomik saldırılara karşı olarak madencilik sektöründe üretimi artırma hedefi ile çalıştıklarını söyleyen Dinçer, mevcut durumda sanayinin ihtiyacının ham madde üretimi olduğunu, kendilerinin de üretime yoğunluk verdiklerini söyledi.

Madencilik sektörünün Türkiye ekonomisi için stratejik öneminin bulunduğunu söyleyen Dinçer, bu kapsamda da üretim yapma hedefiyle çalıştıklarını, üretimi artırmak için kendi üzerlerine düşen görevi yerine getirmek adını ellerinde geleni yaptıklarını, bu kapsamda da yatırımları artırmaya hazır olduklarını söyledi. Reel sektör olarak kendi üzerlerine düşen görevin 2 noktadan oluştuğunu söyleyen Dinçer, bunlardan birincinin üretimi artırmak, ikincisinin ise ihracatın mevcut pazarların korunması, buna ek olarak da Pazar imkanlarının yaratılması ve bunların artırılması olduğunu, kendilerinin de bu bilince sahip olarak çalışacaklarını söyledi. Türkiye’nin vermiş olduğu ekonomik savaşın kaybedilmeyeceğini söyleyen Dinçer, tüm iş insanları ve toplum olarak hiçbir zaman dik ve kararlı duruştan ödün verilmeyeceğini, geçmişte yaşananlarda da olduğu gibi Türk halkının zor zamanlarda her zaman birbirine kenetlendiğini, yine benzer şekilde tüm dünyaya Türk halkının gücünün gösterileceğini söyledi. Türkiye maden sektörünün temsilcileri olarak her zaman devletin ve ekonominin yanında olduklarını söyleyen Dinçer, üzerlerine düşeni yapmak için de her zaman hazır olduklarını söyledi.