İngiltere Merkez Bankası Faiz Artırdı

İngiltere Merkez Bankası (BoE), faiz kararını açıkladı. Açıklanan karar kapsamında, Para Politikası Kurulu para politikası faizini 25 baz puan artırmaya karar verdi. Bununla birlikte faiz yüzde 0,75 seviyesinde yükseldi.

İngiltere Merkez Bankası Varlık Alım Hedeflerini Değiştirmedi

İngiltere Merkez Bankası (BoE), kurul üyelerinin oy birliği ile birlikte para politikası faizinde artış yapılması kararı aldılar. Bunların yanı sıra Merkez Bankası, varlık alım hedeflerinden herhangi bir değişiklik yapmadı ve önceki gibi 435 milyar sterlin düzeyinde kaldı.

2018 Mayıs döneminde yayımlanan Enflasyon Raporu’ndan bugüne kadar İngiltere’deki ekonomik görünümün kurulun beklentileri ile uyumlu bir şekilde şekillendiği belirtilen Para Politikası Kurulu tutanaklarında, son verilerin ise bu yılın ocak ile mart dönemleri arasında aktivite düşüşün geçici olduğunu gösterdiği ifade edildi.

2018’in nisan ile haziran dönemleri arasında toparlanmanın başlanıldığı, istihdam piyasasının sıkılaşmasını sürdürdüğü belirtilen tutanaklarda, global isteklerin ilk olarak beklenen potansiyel oranın üzerinde olduğu ifade edilirken, global finansal şartların da olumlu yönde olduğu belirtildi. Tüketici fiyat endeksine değinilen tutanaklarda, söz konusu verinin haziran döneminde yüzde 2,4 seviyesinde gerçekleştiği, halen daha bankanın yüzde 2,0 düzeyinde hedefin üzerinde bulunduğu anımsatıldı. İlerleyen dönemlerde ise enflasyonu etkileyen dış etkenlerin hafiflemesinin beklenildiği belirtilen tutanaklarda, ancak yerel fiyatlarının yükselmesinin enflasyona olan etkisinin yükselmesinin beklenildiği ifade edildi.