Kredi Kartı Borcuyla Başa Çıkma Yolları

Ev sahibi olmak isteyen, çocuklarının eğitim masraflarını yeterince karşılayamayan, ödenemeyen beyaz eşya taksidi, maddi yetersizlikten dolayı yapılamayan düğünler ya da birikmiş kredi borcu, ödenemeyen kredi borcu gibi durumlardan insanların aklına gelen ilk şey genelde bankaya gidip kredi başvurusu yapmak oluyor. Bankanın sunduğu gerekli koşulları sağlayan bireyler ve ihtiyaç durumunuzu belirterek aldığınız kredilerin ödeme günü geldiği zaman bazen ödenemiyor, insanlar yine maddi sıkıntılar çekiyor. Açıklanan verilere göre ülkemizde kredi kartı olan çoğu insanın kredi kartı borcu ödemesi yaparken sıkıntılar çektiği, hatta bazen kredi kartı borcumu ödeyemiyorum diye işlerin hep kötüye gittiği dönemlerin yaşandığı tespit edilmiş.

Bankalardan kredi talebinde bulunan ve bankanın sunmuş olduğu kurallar çerçevesinde krediyi alan ancak sonucunda kredi borcunu ödeyemeyen insanların dikkat etmesi gereken önemli noktalar var. Eğer kredi kartı borcu erteletme ya da ötelemeye devam ederseniz ve bankaya bunu bildirmeyip, herhangi bir başvuru yapmazsanız bir takım sıkıntılar oluşabilir. Bu sebepten dolayı kredi kartı borcunuz ile ilgili bankanın söylediği kriterlere dikkat etmeniz banka için çok önemlidir. Vatandaşların bu konuda çok iyi bir araştırma yapması ve bunun sonucunda neyi, nasıl istediğini bilerek başvuru yapması gerekiyor. Bu dediğimiz iki şeyi en iyi şekilde yaptığınız durumda herhangi bir sorun ile karşılaşmazsınız.

Kredi kartı borcunu ödeyemedim dediniz, 90 günlük süreç başladı. 90 gün içinde ödeyemediniz, size ek süre tanında. Resmen başlatılan idari takipte de kredi borcunuzu ödeyemediyseniz banka tarafından icara takibi başlatılmaktadır. Söz konusu icra takibi pek çok yolla olmaktadır. Sizin aylık maaşınız belli bir kısmına el konulabilir, hesabınız komple bloke edilebilir, kara listeye alınabilirsiniz… Yani kısacası banka tarafından icra takibi başlanması durumunda size ait olan mülklere, sahip olduğunuz maddi her şeye el konulabilir, banka borcunuzun bir kısmını ya da tamamını silebilir. Fakat bu durum ile birlikte bazı sonuçlarda doğmaktadır.