Üniversite Öğrencileri Kredi Çekebilir Mi?

Students using laptop together outdoors

Günümüzde nakit sıkıntısı, hemen hemen her yaştan birey tarafından yaşanmaktadır. Her ne kadar aileler, çocuklarının ihtiyaçları için ellerinden gelen desteği sunsada, gençler hayallerini gerçekleştirmek, sahip olmak istedikleri ürünleri satın almak, tatil yapmak gibi sebepler ile birlikte bankalardan kredi talebinde bulunabilmektedirler.

Üniversite Öğrencileri Kredi Çekebilir Mi?

Üniversite öğrenimi gören gençler, genellikle ailerlerinden uzak şehirlerde olduklarında yaşadıkları nakit sıkıntısını ailelerine pek yansıtmamayı tercih ederler. Bu durumda da ek işte çalışmak, bankalardan kredi çekmek gibi yöntemler onlar için oldukça cazip gelebilmektedir.

Bir bireyin (öğrenci, emekli, çalışan, memur farketmez) bankalardan kredi çekebilmesi için sağlaması gereken bir takım şartlar vardır. Bu şartlar arasında en önemlileri yüksek bir kredi notuna sahip olmak ve aylık düzenli bir gelire sahip olmaktır.

Bu iki şart, bankalar tarafından yapılan kredi başvurularını değerlendirme sürecinde en önemli iki şart olarak baz alınarak belirlenir. Aynı zamanda yakın dönemde yapılan kredi kartı harcamaları ve bu harcamaların ödemeleri de bankalar tarafından önemlidir.

Eğer üniversite öğrencisiyseniz; kredi notunuz yeterli yükseliğe sahipse ve aylık sabit ve belgelenebilir bir gelir durumuna sahipseniz rahatlıkla kredi başvurusu gerçekleştirerek ihtiyaç duyduğunuz nakit desteğini temin edebilirsiniz. Ama aylık gelir durumunuzu belgeleyememe gibi bir durumunuz söz konusu olduğunda, bankalar ne yazık ki kredi başvurularınızı değerlendirmeden olumsuz bir şekilde sonuçlandıracaktır.

Kredi Çekemiyorsanız Alternatif Yöntemi Deneyin: Kredi Kartı!

Bankalardan öğrenciler için hazırlanmış kredi kartları için başvuru yapabilir, kartınızı temin ettikten sonra bir süre düzenli ödeme gerçekleştirip, limit artırma başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu sayede hem kredi çekmenize gerek kalmaz, hem de ödemelerinizi taksitler ile gerçekleştirebilirsiniz.