MASFED’den Yerli Otomobile Destek Geldi

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli otomobil sektöründeki yaptığı çağrıya cevap verdi.

Basına açıklamalarda bulunan MASFED Başkanı Aydın Erkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli otomobil sektörü kapsamında iş dünyasına yapmış olduğu çağrıya, destek vermeye hazır olduklarını, yerli otomobil konusunda kendilerinin de olduğunu, söz konusu bu davanın milli bir dava olduğunu söyleyerek cevap verdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yapmış olduğu yerli otomobil ile ilgili çalışmalar en başından beri destek olduklarını ifade eden Aydın Erkoç, otomotiv sektöründe dışa olan bağımlılığın en az seviyeye indirilmesi gerektiğini, yerli otomobillerin yapılması gerektiğini söyledi. Yerli otomobil üretimi kapsamında kendilerine verilecek olan tüm görevlerin sorumluluklarını alabileceklerini söyleyen Aydın Erkoç, bu konuda kendilerinin de olduğunu, bunun milli bir dava olduğunu söyledi. Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu bu çağrının ve başlatmış olduğu bir çalışmayı çok başarılı bulduğunu söyleyen Aydın Erkoç, bunu heyecanla ve takdirle karşıladıklarını söyledi.

Ülkemizde inşaat sektörünü ile birlikte otomotiv sektörünün de lokomotif olduğunu söyleyen Aydın Erkoç, Türkiye’nin kendi otomobilini yapabilecek güçte olduğunu, 50 seneden fazla bir tecrübe sahip olunduğunu, ülkemizde otomobil üretimini gerçekleştirebilecek başarılı mühendis, tekniker ve işçi kadrolarının bulunduğunu söyledi. Ülkemizin kendi otomobillerinin üretmesinin Türkiye ekonomisine çok büyük katkılarının olacağını söyleyen Erkoç, otomotiv sektörünün son zamanlarda önemli ölçütte bir büyüklüğe kadar ulaştığını söyledi.

Türkiye’de yaklaşık olarak 21 milyon adet motorlu taşıt olduğunu söyleyen Erkoç, Türkiye’nin otomotiv sektörünün senelik bazda gerçekleşen üretiminin 1 milyon 485 bin 927 tane olduğunu, bunların ise 950 binden fazlasının otomobil olduğunu, bunun büyük başarı olduğunu söyledi.