Özlü: 30 Bin Kobi KOSGEB Kredisi için Hak Kazandı Ancak Kullanmadı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, katıldığı bir programda gündemle ilgili sorulan soruları cevapladı.

Faruk Özlü, ülkemizin balistik füzelerin yerine seyir füze üzerinde çalışmalarda bulunduğunu söyledi. Özlü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) bu kapsamda yürüttüğü çalışmalarında devam ettiğinin bilgisi aktardı. Yerli otomobil projesi çalışmalarında özel sektörün ön safhada bulunduğunu söyleyen Faruk Özlü, devletin de bu kapsamda alttan destek çıkacağı bir model değişikliğine gideceğini ifade etti. Bugüne kadar toplamda ortalama 5 ile 6 firma ile iletişim halinde bulunduklarını belirten Faruk Özlü, 2019 senesinde ise otomobilin sokaklarda olmasını beklediklerini söyledi.

Antarktika‘da kurulacak olan Türkiye Bilimsel Araştırma Üssü hakkında değerlendirmelerde bulunan Faruk Özlü, bu yılın sonu ile gelecek senin başında iki sefer daha gerçekleştirileceğini söyledi. Ülkemizin Antarktika’da danışman ülkeler konumuna geçmek için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Faruk Özlü, olması gereken koşulları yerine getirmek için çalışmalarda bulunduklarını, örnek olarak ise bugün ulusal araştırma programını hazırladıklarını ve yine işbirliği tekliflerinin geldiğini söyledi. Şili, İngiltere ve Arjantin gibi ülkelerden işbirliği teklifinin geldiğini söyleyen Faruk Özlü, söz konusu ülkeler ile ilerleyen günlerde görüşeceklerini, Şili ile ise ortak bir program yürütebileceklerini söyledi.

Bugüne kadar 260 bin 491 işletmenin KOSGEB kredilerinden destek aldığını söyleyen Faruk Özlü, bunun toplamdaki bedelinin ise 6 milyar 381 bin Türk Lirası olduğunu, ortalama olarak 30 bin KOBİ’nin de kredi kullanımı için hak kazandığını ancak herhangi bir girişim göstermediklerini söyledi.