Albaraka Türk’ün 2018 Hedefleri

Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Melikşah Utku, 2017 yılı değerlendirmesi ile 2018’den beklentilerini paylaştı.

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul portföy yöneticisi olan Albaraka Türk’ün gayrimenkul fonlarının büyüklüğünün 1 milyar 300 milyon liraya yükseldiğini söyleyen Utku, yaklaşık 30 senedir hizmet veren bankanın her geçen yıl daha fazla büyümeye ve çok daha iyi hizmet vermesini sürdürdüğünü söyledi.

Geçen sene çizmiş oldukları yol haritası ile stratejik hedefleri kapsamında çok mutlu olduklarını ifade eden Utku, müşteri ağlarının her geçen genişleme gösterdiğini söyledi.

Albaraka Türk olarak 2017 yılının çok verimli geçtiğini, önemli oranda yatırımlar ve atılımlar yaptıklarını söyleyen Utku, aktiflerde bankacılık sektörü ile paralel bir şekilde büyüme performansı gösterdiklerini, fonlarda toplamda yüzde 20 oranında yükselme görüldüğünü, fon maliyetinin yüksek olmasına rağmen reel rektörde önemli oranda destek verdiklerini söyledi.

Toplam kredilerinin yüzde 45’lik kısmını KOBİ’lere ait olduğunu söyleyen Utku, 2017 yılının aynı zaman kendileri için önemli projelere adım attıkları sene olduğunu, küresel trendlere uyum sağlayarak dijitalleşme serüvenine hız kazandırdıklarını söyledi. Geçen sene bilançonun en durağan olan grubunda gayrimenkulün likit hale getirilmesi ile büyük projelere finansman oluşturmak olduğunu aktaran Utku, en büyük gayrimenkul portföy yöneticisi olan Albaraka Türk’ün gayrimenkul yatırım fonlarının toplam büyüklüğünün 1 milyar 300 milyon liraya çıktığını, bunun önemli olduğunu, 2018 ve sonraki süreçlerde de hedeflerinin devam etmesinin istediğini, özellikle de dijitalin dünyanın en önemli unsurlarından biri olduğunu, şubeleşmeye yeni bir soluk getirmek istediklerini, KOBİ ile bireysel segment kapsamında desteklere devam edeceklerini söyledi.