Palandöken: Kadınların İş Gücüne Katılım Göstermeleri Çok Önemli!

TESK Genel Başkanı yazılı açıklamada bulunarak esnaf ve sanatkarlar hakkında değerlendirmelerde yaptı.

Geçtiğimiz son 1 ayda toplamda 2 bin 315 adet esnaf ve sanatkarın arttığını açıklayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bunun sonucunda Ağustos sonu itibari ile toplamda 1 milyon 689 bin 848 esnaf ve sanatkar sayısına ulaşıldığını söyledi.

Ülkemizdeki iş yeri sayısında da artış olduğunu ifade eden Palandöken, geçen aydan ağustos ayına kadar 2.598, geçen yılın ağustosundan bu senenin aynı dönemine kadar 29.851’lik artış olduğunun bilgisi aktardı. Türkiye’nin toplam nüfusunun yüzde 2,12’lik kısmının esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı olduğunu söyleyen Palandöken, bu durum il il değerlendirildiği zaman esnafın bulunduğu ilin Muğla olduğunu bildirdi.

İstanbul 1. Sırada!

Sicile kayıtları olan esnaf ve sanatkarlara bakıldığı zaman ise birinci sırada yer alan İstanbul oldu. İstanbul’da sicile kayıtlı olan esnaf sayısı 190 bin 186.

İstanbul’dan sonra İzmir ikinci sıradaki yerini aldı. İzmir’de toplamda sicil kaydı olan esnaf ve sanatkar sayısı 106 bin 920.

İzmir’den sonra Ankara ve Antalya yer aldı. Ankara’da 87 bin 655, Antalya’da ise 71 bin 73 esnafın sicil kaydı bulunuyor.

Antalya’nın takibinde ise 64 bin 946 ile Bursa yer aldı.

Kadın esnaf ve sanatkar sayısında da çok fazla artış olduğuna dikkat çeken Palandöken, temmuzdan ağustosa kadar toplamda 1.101, geçen yılın ağustosundan bu yılın ağustos dönemine kadar ise 13.538’lik artış yaşandığını söyledi. Palandöken, ayrıca kadınların iş gücüne katılım göstermelerinin çok önemli olduğunu belirtti.