Sur Yapı’dan 19 Bin Konutluk Kentsel Dönüşüm Projesi

Sur Yapı Antalya’da 19 bin konutu kapsayan bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Sur Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı olan Altan Elmas bu hakkında bir açıklama yaparak, proje içerisinde bir dönüşüm tesisi kurulduğunu ve oradan çıkan molozların dönüştürülerek, yolların alt yapı çalışmaları için kullanıldığını belirtti. Böylelikle yaklaşık 260 bin metrekareye sahip yeşil bir projenin ortaya çıkacağını da dile getirdi.  

Sur Yapı Antalya’da kentsel dönüşüm kapsamında yepyeni bir proje hayata geçirmek üzere harekete geçti. 1 milyon 300 bin metrekarelik bir arazi üzerine gerçekleştirilecek olan bu dönüşüm projesinde 19 bin adet konutun yer alması planlanıyor. Bu konutların 5 bini ise hak sahiplerine teslim edilecek. Ön talep alınmaya başlayan bu projeye İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir, Eskişehir, Afyon, Konya, Isparta ve Balıkesir gibi toplamda 24 il tarafından yoğun ilgi gördüğü bildirilirken, bir hafta içerisinde gelen taleplerin 16 bini aşmış olduğu bilgisi verildi.

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas konu üzerine yaptığı açıklamada, söz konusu projede mevcut olan ağaçlar korunurken, yepyeni yeşil alanların tasarlandığını da belirtti. Ayrıca projede dönüşüm tesisi kurulduğu bilgisinin altını çizerek, bölgeden çıkan molozların yolların altyapıları için kullanıldığını ve böylelikle herhangi bir çevresel atığın oluşmadığını belirtti. Kurulan bu tesisler bir gün içerisinde bin 800 ton civarında molozların dönüştürüldüğünü bilgisine de yer veren Altan Elmas, ayrıca arazide bulunan 10 bin 764 adet ağacın sökülüp yeniden dikileceğini ve bundan başka olarak projede 260 bin metrekarelik yeşil bir alan bulunacağını da açıklamalarına ekledi. Bunların yanı sıra proje bölgesinden çıkmış olan 114 ton odun ve ahşabın yakacak olmak üzere ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığı da Elmas Altan tarafından açıklandı.