Türkiye İş Bankası’ndan 625.000 TL’ye Kadar Kentsel Dönüşüm Kredisi!

Türkiye İş Bankası, yapılarını kentsel dönüşüme girmesini isteyen ya da kentsel dönüşüm projeleri için kredi kampanyası düzenledi.

Riskli Yapı Raporu düzenlenmiş olan ya da Riskli Alan tespiti yapılmış ve duyurusu yapılmış olan bölgeler için orada bulunan taşınmaz sahipleri yahut taşınmazlarda en az 1 sene kiracı olan vatandaşlar için kentsel dönüşüm kredisi sunuyor.

Taşınmazlarını yenilemek isteyen, başka bir bölgeden yeni taşınmazın sahibi olmak isteyen bireyler için Türkiye İş Bankası’nın sunduğu kredide evlerde yıllık bazsa yüzde 4 oranında, iş yerleri için ise yine yıllık bazda yüzde 3 oranında devlet desteği de bulunmaktadır.

Banka, riskli binada yer alan her bir bağımsız bölüme ilişkin olarak 125 bin Türk Lirasına kadar devlet destekli kredi imkanı verilmektedir. Bağımsız bölümlerin hisseli olması halinde, her malik kendi hisse payına düşen kadar da kredi başvurusu yapabilmektedir. Bir hak sahibi bireyin kredi başvurusundaki alabileceği azami devlet destekli kredi tutarı ise 625 bin Türk Lirasıdır.

Sabit ödemeli kentsel dönüşüm kredisi haricinde çeşitli ödeme imkanları sağlanmaktadır. Ev ya da iş yeri yapımları için temin edilen kredilerde 24 ay vadeye kadar, başka bir bölgeden ev ya da iş yeri satın almak için yapılan kredi başvurularında ise 12 ay vadeye kadar ödeme süresi tanınmaktadır. Ödemeler anapara ötelemeli, değişken taksitli vb. gibi türlerde de gerçekleşebilmektedir.

Ayrıca riskli yapı raporunun ve riskli alan ilanın 6306 sayısı kanun çerçevesinde olması gerekmektedir.

Türkiye İş Bankası  kentsel dönüşüm kredisi detayları  24 Ağustos 2017 tarihinde Kredi360 internet sitesinin editörleri tarafından aşağıda yer alan bağlantı kullanılarak oluşturulmuştur.

http://www.isbank.com.tr/TR/bireysel/krediler/ev-kredisi/Sayfalar/ev-kredisi.aspx

Aynı zamanda internet sitemizde yer alan krediler kategorisi vasıtası ile de diğer bankalar tarafından düzenlenen kredi kampanyalarını inceleyebilirsiniz.