Turizm Sektöründen Rekor Beklentisi!

Açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 208 sezonunda Türkiye’nin rekor turist sayısı göreceğini dile getirdi. Fakat burada hedeflenenin rakamlar olmadığını, nitelikli turistler olduğunu da ekledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, konur ile alakalı bir takım açıklamalarda bulunarak, 2018 yılında Türkiye’de rekor turist sayısına ulaşılacağını ifade etti. Fakat burada hedeflenenin turist sayısı olmadığını, daha nitelikli turistler olduğunu dile getiren Ersoy, Türkiye’ye gelen tüm turistlerin konaklama haricindeki harcamalarını en üst seviyelere çıkarmak adına çalışmalar yürütüldüğünü anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, söz konusu bu açıklamalarını, Türkiye Festivali’nin açılığına iştirak etmek üzere gitmiş olduğu Moskova’da yaptı.

Hedeflenen Nitelikli Turist

Basın mensuplarına karşı yapmış olduğu bu açıklamalarında, Avrupa’nın pek çok ülkesinin Türkiye’ye ilişkin politik açıdan bir yumuşama gösterdiğini dile getiren Bakan Ersoy, bu ülkelerin de Türkiye ile alakalı gerçekleri fark etmeye başladıklarını, bu durumun da turist trafiğini etkilediğini dile getirdi. Avrupa’da Türkiye’ye gelen turist sayısında önemli ölçüde artışlar yaşandığını belirten Mehmet Ersoy, şimdiki uçak planlamalarının göz önünde bulundurulduğunda, 2019 yılı için de umut dolu olunduğunu belirtti.

Öte yandan söz konusu açıklamalarında, Türkiye’ye gerçekleştirilen turistik ziyaretlerde büyük ölçüde ivme kazanıldığına dikkat çeken Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, ülkede bu yıl rekor seviyelerde turist sayısına ulaşılabileceğini, ancak bu aşamada hedeflenenin turist sayısı olmayıp, nitelikli turistlere yöneldiklerini anlattı. Dolayısıyla da Türkiye’yi ziyaret eden tüm turistlerin konaklama masraflarının haricinde diğer alanlarda da harcama yapabilmesi adına yoğun tempo ile çalışmalar yürütüldüğünü de açıklamalarına ekledi.