Türk İhracatçıları Ekim’de Katar’da Buluşuyor!

İzmir’de Ağustos ayının başında görüşmelerde bulunan Katarlı İş Adamları ile Türk İş Adamları, 26 ile 29 Ekim’de Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenecek olan Gıda ve Tüketici Fuarı‘nda tekrardan bir araya gelinecek ve ihracata yönelik görüşmeler yapılacak.

Konuyla ilgili basına açıklamalarda bulunan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, ihracatı maraton koşusuna benzettiğini, bu nedenle de devamlılığın ve sürekliliğin ihracatta çok önemli olduğunu söyledi.

Bazı Ülkeler Türkiye’ye Ön Yargılı

Bazı ülkelerin ülkemize karşı çok ön yargılı olduklarını ifade eden Nurettin Tarakçıoğlu, Katar’da durumun tam tersi olduğunu, Türklere karşı sevgi dolu olduklarını, Katar’da tüm sektörlerimizin ileri seviyede olduğunu göstermemiz gerektiğini, bunun sonucunda ise orta ve uzun vadede karşılığını da görebileceğimizi söyledi.

Yapılacak fuar için milli katılım organizasyonu düzenlemeyi planladıklarını ifade eden Nurettin Tarakçıoğlu, özellikle de üzüm, incir, zeytin ve kayısı gibi ülkemizin hem ihracat kolunda hem de üretim kapsamında ön plana çıkan ürünlerin Katar’da çok fazla ilgi göreceğini öngördüklerini dile getirdi.

Siyasi Krizden Artan İhracat Önemli Değil, Önemli Olan Kalıcı Olmak

Ağustos başında yapılan görüşmelerin çok olumlu olduğunu söyleyen Nurettin Tarakçıoğlu, aynı düşüncelerde olan ya da bu düşüncelere yakın insanlarla iş yapmanın çok kısa bir zamanda iş birliğini artıracağını, her şeyin daha verimli olacağını söyledi. İzmir’de de bunu sezdiklerini,  bu pazarda ürünlerimizi hem kalitesi ile hem de fiyatları ile kabul ettirebileceğini söyleyen Tarakçıoğlu, Türk ihracatçısının uluslararası tüm firmalar ile rekabete girebilecek seviyede olduğunu, siyasi krizden dolayı ihracatın artmasının önemli olmadığını, önemli olanın orada kalıcı olmak olduğunu söyledi.