Akaryakıta Bu Geceden İtibaren Yeniden Zam Geliyor

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) tarafından bu konu hakkında bir açıklama yapılarak, bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde motorine toplamda 8 kuruş kadar zam yapılacağı duyuruldu.

(PÜİS) Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası’nın yapmış olduğu açıklamada, bu geceden itibaren motorin fiyatlarında geçerli olacak olan 8 kuruşluk bir zam yapılmasını bekledikleri belirtildi.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası gerçekleştirmiş olduğu bu açıklamada ayrıca, rafineri çıkış fiyatlarında bir takım değişiklikler beklemeleri sebebiyle, bu geceden yani 23 Mayıs 2017 tarihinden itibaren motorin fiyatlarında 8 kuruş olarak artış yaşanacağını, fakat bunun yanı sıra ise benzin fiyatlarında herhangi bir değişiklik beklemediklerini dile getirdi.

Önceki hafta akaryakıtta üst üste yaşanan indirimlerin ardından, geçen haftanın başına akaryakıt fiyatları zam ile başlamıştı. Geçtiğimiz pazartesi günü motorin, gaz yağı ve siyah ürünler olmak üzere 3 zam birden gerçekleştirildi. Gerçekleştirilmiş olan bu 3 zam fiyatlara, motorin için 7 kuruş, gaz yağı için 9 kuruş, siyah ürünler için ise (fuel – oil, asfalt… gibi) 5 kuruş zam olarak yansıdı. Aynı şekilde yapılan zam 15 Mayıs tarihi gece yarısından itibaren geçerli sayıldı.

Geçen hafta gerçekleştirilen zammın ardından İstanbul’da 1 litre motorin 3,33 Türk Lirasından 3,40 Türk Lirasına, Ankara’da ise 3,37 Türk Lirasından 3,44 Türk Lirasına kadar çıkması bekleniyordu. Motorinin yanı sıra gaz yağı İstanbul’da 2,53 Türk Lirasında, 2,62 Türk Lirasına çıkması beklenirken, Ankara’da ise 2,55 Türk Lirasından, 2,64 Türk Lirası civarına çıkması bekleniyordu. Akaryakıt fiyatlarını etkileyen Brent Petrolü ise geçen hafta varil başına 33,50 dolar civarında seyrettiği bilgisine yer verilmişti.