Antalya’ya Müjde! Ukraynalılar Geliyor

Turizm sektöründe yaşanan gelişmeler son dönemlerde umut verici olarak ifade edilirken bu süreçte yeni Ukraynalı turistlerin gelecek olması hareketliliğin biraz daha artmasını sağlayacak.

Turizm sektörü uzun bir süredir büyük bir hayal kırıklı yaşamış ve kötü gidişattan dolayı ne kadar şikayetçi olduklarını ifade eden çeşitli açıklamalar yapılmıştı. Hükümet cephesinden yaşanabilecek olumsuz durumların engellenmesi, turizm sektörünün tekrar ayağa kaldırılması için çeşitli adımlar gelmeye başladı. Gelen adımlarla birlikte Antalya’da 750 bin Ukraynalı turistin geçişine karar verildi.

Antalya Tanıtım şirketi tarafından şehrin tanıtımının yabancı ülkelere en iyi şekilde yapılması turizm sektörünün canlandırılması için gerekli adımlar atıldı. Bu adımlar çerçevesinde Ukraynalı turistlerin artık vize işlemlerine gerek kalmadan sorunsuz bir şekilde ülkeye giriş yapmaları için gerekli düzenlemeler yapılmıştı. Bu sayede gelen Ukraynalı turist sayısında gözle görülür bir artış yaşandı. Bu yıl Antalya’da yeni bir program düzenlendi ve düzenlenen program çerçevesinde 5 ülkenin gazetecilerinin 2 gün süreyle Antalya’da misafir edilmesi için farklı bir program düzenlendi. Programla birlikte gelecek turist sayısı şimdiden heyecana neden oldu.

Ukraynalı turistlerin sayısının iki ülke arasında yapılan görüşmeler sonrasında imzalanan anlaşmalarla birlikte gelecek turist sayısının yeni bir hareketlilik yaratması bekleniyor. Bu süreç içerisinde ülke turizminde büyük bir gelişme yaşanmıştı. Ancak ilerleyen günlerde turizm sektörünün biraz olsun rahatlaması bekleniyor. Bu yıl iyi bir ilerleme kaydeden sektörün daha sonraki yıllarda da rahatlaması planlanıyor.