Yeni İşsizlik Rakamları Açıklandı!

Son dönemlerde gerçekleştirilen istihdam seferberliğinin üzerine Nisan ayı işsizlik rakamları açıklandı.

Şubat ayında istihdam seferberliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılmıştı. Bu süreç içerisinde hm özel sektör hem de kamu sektörü büyük bir özveri ile çalışarak binlerce kişinin iş sahibi olmasını sağladılar. İşsizlik oranlarının düşürülmesi ve ekonomik performansın yukarı yönlü kaldırılması için gerçekleştirilen bu tür bir çalışma sonrasında Nisan ayında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından işsizlik verileri incelendi. İncelenen veriler sonrasında tarım dışı işsizlik oranının yüzde 12.4 oranında çıktığı belirlendi.

İşsizlik verilerinin daha önceki dönemlerde yapılan incelemeler sonrasında yüzde 11.7 seviyelerinde olduğu tespit edilmişti. Yapılan önceki tahminler çerçevesinde işsizlik seviyelerinin yapılan istihdam çalışmalarının ardından yüzde 11 oranında çıkması beklenirken beklentilerin aksine işsizlik oranlarının giderek düştüğü ve yüzde 10.5 seviyelerinde gerçekleştiği tespit edildi. Ortaya çıkan rakamın son derece memnun edici olduğu belirlenirken beklentilerin çok üzerinde olması da dikkatlerden kaçmadı. İstihdam edilen kişi sayısının oranlar çerçevesinde değerlendirilmesinin ardından oranların yüzde 47.2 seviyelerinde gerçekleştirildiği belirlendi. Tüm bunlara rağmen henüz çift haneli rakamların tek haneye indirilemediği belirtildi.

İstihdam seferberliğinde işsizlik oranlarının tek haneli seviyelere düşürülmesi için daha sistemli ve stratejik yöntemlerin belirlenmesine karar verildi. Bunun için çeşitli eğitimler verilecek ve süreç yetkililer tarafından kontrol edilecek. Sonrasında kısa süre içerisinde istihdam oranlarının tek haneli seviyelere düşürülebileceği ihtimalleri üzerinde duruluyor.