Avustralya Türk Mermerine Yoğun İlgi Gösteriyor

Bu yıl 31.’si düzenlenen Design Build 2017 Uluslararası İnşaat Teknolojileri Fuarı, 3 – 5 Mayıs tarihleri arasında Sidney’de düzenlendi. Türk şirketler fuarda birçok ürüne sergiledikleri stantlarıyla katılımcıların dikkatini çektiler.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu üyesi olan Mustafa Selçuk Çevik geçtiğimiz gün bu konu hakkında bir açıklamada bulunarak, Türkiye’den Avustralya’ya 2016 yılında yaklaşık 31 milyon dolar civarında bir ihracat gerçekleştirildiğini söyledi. Ayrıca konuşmalarında fuar üzerine değerlendirmelerde de bulunan Çevik, Avustralya’nın ihracat yapılan ülkeler arasında 10’uncu sırada yer aldığını belirterek, geçen yıl buraya yapılan ihracatı, bu yıl yüzde 20 oranında artırarak 37 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. Fuara bu yıl 11 firma ile milli bir katılım gerçekleştirdiklerini ve firmalar için fuarın çok verimli geçtiğini dile getirdi. Fuarda ki en renkli ve canlı stantlara Türk firmaların sahip olduğunu ve firmaların adeta şov yaptığını belirten Selçuk Çevik, bu vesileyle gerçekleştirilen bağlar sayesinde Türkiye’de ki ihracata büyük fayda sağlanacağını da dile getirdi.

Mustafa Selçuk Çevik ayrıca konuşmalarında, bu fuarın Uzak Doğu ve Okyanusya pazarları için oldukça önemli olduğunu ve fuara Türkiye’den başka, İtalya, İngiltere, Hindistan, Avustralya, Çin ve Yeni Zelanda gibi ülkelerin katıldığını da belirtti. Avustralya’nın sektörde yer alan en önemli etkinlik olduğunu da dile getiren Çevik, Avustralya’ya en çok ihracat yapan firmalarla görüşme sağladıklarını ve bu B2B görüşmelerinin çok verimli geçtiğini de anlattı.

Bu pazardaki en büyük rakibin İtalya olduğunu da dile getiren İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Selçuk Çevik, onlardan çok daha taşlara sahip olduklarını ve İtalya’yı rahatlıkla geçebileceklerini de belirtti.