Bakan Albayrak: Türkiye’ye Yatırım Yapan Her Firma Türk Firmasıdır

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerjisa’nın halka arz gong törenine katılım yaptı. Albayrak, törende yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerjisa’nın halka arzı için düzenlenen gong törenine katıldı. Borsa İstanbul’da düzenlenen törende konuşma yapan Bakan Albayrak, bu halka arzın enerji sektörü için önemli bir dönüşüm döneminin başlangıcı olmasından umutlu olduğunu, birkaç yıllık süreçte Enerjisa’dan üretim alanında da önemli gelişmeler beklendiğini ifade etti.

Konuşmasında Türkiye’ye yatırım yapan şirketlerin hiçbir zaman kaybetmediklerini vurgulayan Bakan Albayrak, menşei ne olursa olsun Türkiye’ye yatırım yapan tüm firmaların Türk firması olduğunu ifade etti.

Enerji sektöründe mali açıdan güce sahip, şeffaf bir enerji piyasası olmasının varlığının, sağlam bir ekonomi için önemli temellerden olduğunu belirten Albayrak, son 10 yıllık süreçte yaklaşık 55 milyar Dolar’a tekabül eden yıllık ithalat gerçekleştiğini, bu rakamın Türkiye’nin cari açığının yaklaşık bir buçuk katı olduğunu, ne sebeple son dönemde hayata geçirilen enerji piyasalarının liberalizasyonu için gerekli olan tüm reformların ve teşviklerin hızlı bir şekilde gerçekleştirildiğini, bu adımlardan bir tanesinin de Enerjisa’nın öncülük ederek halka arz gerçekleştirmek olduğunu, bunu görmekten memnun olduğunu ifade etti.

2017 yılında duyurulan Milli Enerji ve Maden Politikası hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Albayrak, bu politikalarda en önemli adımlardan bir tanesinin öngörülebilir enerji piyasası olduğunu, özel sektör tarafından yapılan yatırımların artık daha hızlı yapılabileceğini, yatırımların önünde yer alan yapısal sorunlar ve bürokratik engellerin giderilerek önemli bir hızlanma sürecinin tamamlandığını ifade etti.