Bakan Tüfenkci: Yüzde 5 Oranında Büyüme Yakaladık!

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen Sivas’a Değer Katanlar Ödül Töreni’ne katılım sağlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ihracat ile ilgili açıklamalarda bulundu.

2017 yılında Türkiye’nin yapmış olduğu ihracatların büyümeye olumlu yönde katkısının olduğunu söyleyen Tüfenkci, her ay düzenli olarak yüzde 10’luk bir seviyede artışın söz konusu olduğunu, orta vadeli yapılan planlardaki 153 milyar dolar değerindeki ihracata şimdiden ulaştıklarını, 2017 Aralık ayı sonu itibariyle de bu rakamların fazlasıyla üstüne çıkılacağına inancının tam olduğunu söyledi.

Ödül alacak olan girişimciler ile birlikte iş adamlarına tebriklerini ileten Tüfenkci, herkese başarılarının daim olmasını diledi. Hem global ekonomik görünüm hem de yurtta meydana gelen bir takım sorunlar nedeni ile 2016’nın çok zorlu dönemlerden geçtiğini ifade eden Bakan Tüfenkci, hükümetin aldığı önlemler ile teşvikler sayesinde 2017 yılının ekonomik olarak çok iyi olduğunu ifade etti.

Türkiye‘nin 2017 yılının ilk çeyrek döneminde ekonomik anlamda gösterdiği büyüme performansının dünya ülkelerini şaşırttığını söyleyen Bakan Tüfenkci, ilk çeyrekte yüzde 5 oranında büyümenin olduğunu, ikinci çeyrek dönemde ise yüzde 5’in üzerine çıkmayı istediklerini,  üçüncü çeyrek dönemde ise yüzde 7 ve hatta daha yüksek bir büyüme olacağını söyledi.

Yaşanan darbe girişimi sonrasında Türkiye’nin siyasi anlamda, objektiflikten uzak notlarını kıran kredi derecelendirme kuruluşlarının bu dönemlerde ülkenin büyüme oranlarının yukarı yönlü değiştirdiğini söyleyen Tüfenkci, tüm bunların hükümetin iş dünyası ve ekonomik büyüme kapsamında alınmış olan önlemlerin bir neticesi olduğunu belirtti.

İstihdamın önemine de değinen Bakan Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu istihdam seferberliği sonrasında ülkemizde 817 bin kişiye iş olanağının sağlandığını söyledi.