2018’de İlk Yerli Metro İhracatı Yapılacak!

İlk ihracat kalemi elektrikli otobüs olan Bozankaya Otomotiv, gelecek yıl ilk yerli metro ihracatına imza atmaya hazırlanıyor.

2018 yılında Türkiye bir ilke daha imza atacak. Yerli metro ihracatı için kolları sıvayan Bozankaya Otomotiv, 2018 yılı içerisinde ilk yerli metro ihtiyacını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Elektrikli otobüs ihracatı ile önemli başarılar elde eden Bozankaya Otomotiv, yerli metro alanında da başarılarını büyütmeyi hedefliyor.

2018 yılına dair planlar hakkında açıklamalarda bulunan Bozankaya Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, hem bir büyüme süreci geçirdiklerini, hem de ihracat hedeflerini yükselttiklerini ifade etti. Şirketin temellerinin 1989 yılında Almanya’da ar-ge alanında atıldığını ifade eden Günay, elde edilen bilgi ve birikimlerin Türkiye’ye taşınarak 2003 yılında Türkiye’de sektöre güçlü bir marka ile giriş yaptıklarını ifade etti.

Şirketin genel hizmet kanalları arasında; enerji tasarrufuna sahip, çevreye karşı duyarlı olan, gürültüsüz raylı sistem ve toplu ulaşım araçlarına tasarım olduğunu ifade eden Günay, 20 adet çalışanlarının bulunarak başladıkları aktivitelerde şuanda bin civarında bir personel kadrosuna ulaştıklarını, 5 yıl içerisinde 80 milyon Türk Lirası tutarında Ar-Ge yatırımı yaptıklarını ifade etti.

5 Yıl önce yapılan ilk üretimin tramway aracını geliştirip, Kayseri’de hizmete soktuklarını ifade eden Günay, en büyük hedeflerinin Türkiye’de saygın ve en değerli markalardan bir tanesi olarak ihracat kapasitesine sahip bir şirket olmak olduğunu ifade ederken, Green Line Projesi hakkında da bilgi paylaşımı yapan Güney, hat uzunluğunun 68,25 kilometre uzunluğunda olduğunu, hattın üstünde de toplamda 59 adet istasyon olacağını ifade etti.