Bakan Zeybekci Teşvik Programı Hakkında Son Gelişmeleri Açıkladı!

Basın mensuplarına açıklamalar yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, teşvik uygulamalarının yıl sonuna kadar biterek yürürlüğe gireceğini ifade etti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, proje bazlı teşvik sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Sistem üzerinde gerçekleştirilen çalışmalarda artık son aşamaya ulaşıldığını ve yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini dile getiren Zeybekci, 70 milyar Türk Lirası tutarında bir yatırım için hazırlanıldığını, bütün girişimcilere bu yatırım teşvik belgesinin tek seferde verileceğini ifade etti.

Proje bazlı teşvik sistemi ile birlikte desteklenecek projeler hakkında yapılan çalışmaların yıl bitmeden noktalanacağını aktaran Bakan Zeybekci, yatırımlar için Bakanlar Kurulu’nun kararlarına uyum sağlanacağını, çalışmaların halen devam ettiğini, çalışmaların sonlanması ile birlikte Bakanlar Kurulu’na çalışmayı teslim edeceklerini, yapılacak yatırımların tamamına Bakanlar Kurulu’nun karar vereceğini, netlik kazanmış olan 12 – 13 adet yatırımın bulunduğunu, bu yatırımlar ile birlikte her sektörden yatırım başvurularının da alınmaya devam ettiğini ifade etti.

Özellikle tıp, enerji teknolojileri, petrokimya gibi bir çok kalemde başvuru yapıldığını  ifade eden Bakan Zeybekci, teşvik sistemine yapılan başvurular için tüm sektörlerin bir odak noktası oluştuğunu, ilerleyen süreçlerde bu teşviklerin hem cari açıkla mücadele etme aşamasında, hem arzı yükseltme aşamasında, hem de Türkiye’nin tercih ettiği alanlarda global düzeyde başarı getirecek dünya devlerini oluşturabilmek için ciddi sonuçların elde edilmesini umduklarını ifade etti.

2016 senesin kıyasla proje sayısı olarak yüzde 50’nin üzerinde bir artış beklendiğini ifade eden Bakan Zeybekci, tutar olarak yüzde 80’in üzerinde, istihdam olarak da yüzde 60’ın üzerinde bir artışın öngörüldüğünü ifade etti.