Bayram İkramiyesini Kimler Alacak? Yetim ve Dullara İkramiye Verilecek Mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Haziran ayında Ramazan Bayramı öncesinde yatırılacak olan bayram ikramiyeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, verilecek olan bayram ikramiyesinden ölüm aylığı alan vatandaşların, iş kazasından dolayı ve meslek hastalığından dolayı gelir alan vatandaşların da fayda sağlayacağını ifade etti. İkramiye ödemesinin dosya bazlı olacağını belirten Bakan Sarıeroğlu, emeklinin kendisine yapılacak ödemenin 1.000 TL tutarında olacağını, ölüm aylığı alan hak sahiplerine de aylık hisseleri oranında yapılacağını, iş kazası ve meslek hastalığından dolayı gelir alanlara da iş göremezlik derecesi oranında bir ikramiye ödemesi yapılacağını belirtti.

Bakan Sarıeroğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye için değer üreten herkesin destekçisi olmaya devam ettiklerini, çalışma hayatına emek verenler için hayata geçirilen çalışmaların hayırlı ve uğurlu olması dileğini iletti. Hayata geçirilen düzenlemenin kapsamıyla birlikte emekli vatandaşlara Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda olmak üzere 1.000 Türk Lirası tutarında bir ikramiye ödemesinin gerçekleştirileceğini belirten Bakan Sarıeroğlu, ikramiye ödemelerinin dosya bazlı olarak yapılacağını, emekli vatandaşlara tam ödeme, ölüm aylı alan kişilere hisse oranında, iş kazası sebebiyle ve meslek hastalığı sebebiyle gelir alanlara da iş göremezlik derecesi oranında bir ödeme yapılacağını belirtti.

Ödemelerin SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine yapılacağını belirten Bakan Sarıeroğlu, aynı zamanda şehit yakınlarına, gazilere, harp malullüğü aylığı almakta olan erlere ve erbaşlara, geçici köy korucularına, şeref aylığı alanlara, şampiyon sporculara, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazilerine, terörden zarar görülmesi sebebiyle aylık alan sivillerin ve tüm bu hak sahiplerinin hayatını kaybetmiş olması sebebiyle, aylık almaya hak kazanan yakınların bayram ikramiyesi ödemelerinden faydalanacağını belirtti.