Ramazan Alışverişinde Dikkatli Olun! Şişirilmiş Fiyatlara Kanmayın!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan ayı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

Hükümet tarafından yaklaşık 12 milyon emekliye Ramazan Bayramı öncesinde bayram ikramiyeleri dağıtılacak. Bu ikramiyelerin emeklilere ek olarak dul, yetim aylığı alanlara, şehit yakınlarına, gazilere, iş göremezlik raporuna sahip olanlara da verilecek olması, piyasalarda önemli bir hareketliliği de beraberinde getirecek. Vatandaşın sahip olduğu alım gücü yükselince, haliyle fiyatlar da orantılı bir şekilde yükselecek gibi gözüküyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yapılacak olan bin Türk Lirası tutarındaki bayram ikramiyesinin Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlara verileceğini, bu ikramiyeler sayesinde piyasaların önemli bir hareketlenme yaşayacağını, esnafın yüzünün güleceğini belirtti.

Vatandaşları fiyatları bayram öncesi dönemlerde yükselterek şişiren satıcılara karşı dikkatli olmaya davet eden Palandöken, Ramazan ayında bazı kişilerin fiyatları yükselttiğini, bunun haksız rekabet ortamı oluşturduğunu, zamlanan ürünler arasında et ürünlerinin, hurmanın, kuruyemiş çeşitlerinin, çayın ve benzer birçok ürünün yer aldığını,  vatandaşların bu ve benzeri ürünler için piyasaları iyi takip etmeleri gerektiğini belirtti.

Yetkililerin Ramazan döneminde piyasaya yetecek kadar et ve et ürünleri sunabilecek şekilde tedbirleri aldığını belirten Palandöken, vatandaşların esnafına güvenmeleri gerektiğini belirtti.

Palandöken, aynı zamanda Ramazan Paketleri olarak satılan hazırlanmış paketleri satın alan vatandaşların, satın alım aşamalarında satın aldıkları ürünlerin sahip oldukları kaliteleri kontrol etmeleri gerektiğini, bir de son kullanma tarihlerine dikkat ederek alışveriş yapmalarının gerektiğini belirtti.