Dikkat! 1,8 Milyon Kişinin Vereceği O Beyannameler İçin Son Gün Yarın!

Gelir Vergisi için beyanname verecek vatandaşların, son beyanname tarihi günü yarın. Türkiye’de tam 1,8 milyon kişi gelir vergisi beyannamesi veriyor!

Gelir Vergisi için beyanname verilmesinde tanınan süre yarın itibariyle doluyor. 1,8 milyon vatandaşın gelir vergisi beyannamelerini vermesi için son gün yarın. Zirai faaliyetler, ticari faaliyetleri, mesleki faaliyetler kapsamında gerçek usulde vergi ödemek zorunda olan vatandaşlar, yarın gün bitimine kadar Gelir Vergisi Beyannamelerini vermeleri gerekiyor.

2017 yılına dair olan gelir vergisi ve kira geliri vergisi için beyannameler, 2 Nisan 2018 günü saat 23.59’a kadar verilmesi gerekiyor. Beyannameler online olarak verildiği için, gece 23.59’a kadar vatandaşlar gib.gov.tr üzerinden beyannamelerini verebilecek.

Mart ayı başı itibariyle başlayan gelir vergisi beyanname döneminde Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 880 bin vergi mükellefinin beyannamelerini vermesi gerekiyor. 2017 yılında vatandaşların elde ettikleri gelirler, bu beyannameler ile birlikte vergilendirilecek. Gerçek usulde vergiye tabi olan vergi mükellefleri için 2017 yılına dair olan bu beyannameler Gelir İdaresi Başkanlığı Hazır Beyan Sistemi (GİB) vasıtasıyla online platform üzerinden verilecek.

Kredi Kartıyla Gelir Vergisi Ödeme!

Gelir İdaresi Başkanlığı Hazır Beyan Sistemi vasıtasıyla yapılacak olan gelir vergisi beyannameleri sonrasında vatandaşlar ödemelerini de yapabilecekler. GİB’e bağlı resmi internet sitesi ve resmi mobil uygulaması vasıtasıyla yapılacak olan beyanname bildirimleri sonrasında hesaplanan gelir vergisi tutarlarının ilki de 2 Nisan 2018 tarihine kadar, ikinci taksidi de Temmuz ayına kadar olmak üzere iki eşit taksit olarak ödemesi gerçekleştirilebilecek.

Gelir vergisi ödemelerinin ilk taksit ödemesi için 2 Nisan 2018 Pazartesi günü son gün. Vatandaşlar taksit ödemelerini ve vergi tahsilatlarını, yetki sahibi olan tüm bankaların şubelerine, bağlı oldukları vergi dairelerine, bağlı oldukları vergi dairesine bildirilmesi şartıyla herhangi bir vergi dairesine gerçekleştirebilecekler. Kira gelir vergisi için ise vatandaşlar GİB internet sitesini, mobil uygulamasını, anlaşmalı bankaların online bankacılık hizmetlerini de kullanabilecekler.