Bu Gece Yarısından İtibaren Benzine Zam Yapılması Bekleniyor

Dün motorinin litre fiyatı için gerçekleştirilmiş olan 9 kuruşluk zammın ardından, bugünde benzinin litre fiyatına yaklaşık olarak 8 kuruş civarında bir zam yapılması bekleniyor.

Dün gece yarısından itibaren motorin fiyatlarında gerçekleştirilen zamdan sonra bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzinin litre fiyatına da zam yapılması bekleniyor.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu. PÜİS yapmış olduğu açıklamada, rafineri çıkış fiyatlarında bir takım değişiklikler beklenmesi sebebiyle 24 Mayıs 2017 Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak şekilde benzin grubu fiyatlarında 8 kuruş civarında bir zam yapılması beklendiğini dile getirdi.

Dün de motorinin litre fiyatlarında 9 kuruşluk bir zam gerçekleştirilmişti.

Bu geceden itibaren beklenilen zam ile beraber İstanbul’da benzinin litre fiyatları 5, 14 Türk Lirasından 5, 22 Türk Lirasına, Ankara’da benzin fiyatları 5, 19 Türk Lirasından 5, 27 Türk Lirasına ve İzmir’de ise benzin fiyatları 5, 16 Türk Lirasından 5, 24 Türk Lirasına kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’ne (OPEC) üye olan ülkelerin 25 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan toplantılarında, yüksek ihtimalle alacak oldukları üretim kısıntısına devam etme kararının, şuan ki petrol fiyatlarına yansımış olduğu tahmin ediliyor. 9 Mayıs tarihinde 48,88 dolar seviyelerinde olan Brent Petrolünün varil başına olan fiyatı 19 Mayıs tarihinden bu yana 53 dolar seviyelerine yükseldi.

Brent ham petrolün ise varil başına fiyatı bu sabah itibari ile 54 dolar seviyelerinde seyrediyor.