Hurma Fiyatları Sabit Kalacak!

Ramazan ayının yaklaşması sebebiyle, ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan hurmaya ilgi artmıştı. Hurmanın tezgahlardaki yerini almasından önce enflasyon sebebiyle önemli düzeyde zam geleceğini tahmin edenler, yanıldı. Hurma, tezgaha yine zamsız olarak giriş yaptı.

2 yıl önceki fiyatlarını koruyan hurmaya bu yıl da herhangi bir zam yapılmadı. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan hurma, 2 yıl önce satıldığı fiyat üzerinden tezgaha girerek, vatandaşlar ile buluşmaya başladı.

Bursa’da yer alan Tuzpazarında, esnaflardan edinilen bilgiye göre İran hurmasının kilosu 10 Türk Lirası’ndan satılıyor. Türkiye’de vatandaşlar tarafından oldukça sık bir şekilde tercih edilen Medine hurması ise 15 Türk Lirası ile 50 Türk Lirası arasında değişen fiyatlardan vatandaşlar ile buluşuyor.

Avce hurması olarak bilinen ve pahalı bir hurma türü olan çeşit ise, 2 yıl öncesinde olduğu gibi zamsız bir şekilde kilogramı 100 Türk Lirası üzerinden vatandaş ile buluşturuluyor. Bazı vatandaşlar tarafından tercih edilen taze hurma ise, kilogramı 30 Türk Lirası üzerinden pazarcılar tarafından vatandaşlar ile buluşturuluyor.

Türkiye genelinde yaşanan enflasyon ile birlikte gıda ürünlerindeki zamlanma, hurmayı es geçmiş oldu. 2 yıldır sabit fiyat üzerinden satılan hurmalara, 2017 yılının Ramazan ayı içerisinde de herhangi bir zam uygulaması yapılmadı.

Bursa’da yer alan Tuzpazarındaki esnaf, hurmayı tezgaha iki yıl önceki fiyatlardan çıkardı. İran hurmasının kilo fiyatını 10 Türk Lirası olarak belirleyerek satan esnaf, avce hurmasının kilosunu 100 Türk Lirası’ndan, Medine hurmasının kilosunu 15 ila 50 Türk Lirası arasında değişen fiyatlardan, taze hurmanın kilosunu ise 30 Türk Lirası’ndan vatandaşlarla buluşturmaya başladı.