İki Ülke Arasındaki Ekonomik İlişkiler Güçleniyor

Türkiye ile Sudan arasında uzun süredir devam eden ticari ve ekonomik ilişkiler kapsamında yapılan çalışmaların devam etmesi doğrultusunda belge imzalandı.

Bu kapsamda Hartum’a ziyarette bulunan Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, iki gündür temas halinde kaldı. Fatih Metin Sanayi, Tarım, Ticaret, Maliye ve Ekonomi Bakanları ile görüşüp, en son da Sudan Başbakanı Bekri Hasan Salih ile görüştü. Fatih Metin’in yaptığı görüşmelerde, 2016 Aralık ayı dönemindeki ticari ve ekonomik ilişkilerin daha güçlenmesi için karar alındı. Bunun sonucunda ise Sudan Ticaret Bakanlıkları ile Türk Ekonomi Bakanlığı Heyeti arasında bu kapsamda belgeler imzalandı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Sudan’ın Türkiye’ye ilgili olduğunu, bunu herkesin bildiğini, bunun en son örneği olarak ise Sudan’ın bizim FETÖ karşısında duruşumuzda yanımızda oluşu olduğunu söyledi. Fatih Metin, iki yakın ülke olarak ekonomik anlamda da her şeyin çok daha iyi olmasını istediklerini söyledi.

Sudan ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gerektiğini, bunun kardeşlik hukukunda olduğu gibi gerçekleştirilmesi gerektiğini söyleyen Fatih Metin, 2016 Aralık ayı döneminde ilk adımların atıldığını, ekonomik ilişkiler kapsamında çalışmalara başlandığını söyledi. 2 gündür yapılan toplantılar sonucunda varılan sonucun Sudan’ın bu konuyu çok fazla önemli bulduklarını söyleyen Fatih Metin, Sudan Ticaret Bakanı El-Sadık Muhammed Ali ile de pek çok konuda hemfikir olduklarını söyledi. Sudan ile olan dış ticaret ağlarını genişletmeyi hedeflediklerini söyleyen Fatih Metin, her iki tarafında da yararına olacak şekilde sonuca varılacağını, sonucunda güzel ilişkilerin olacağını söyledi. Bu kapsamda ise Türk Firmalarını Hartum’a yönlendireceklerini söyleyen Fatih Metin, Sudan’daki şirketlerin büyüyebilmesi için ise KOSGEB’in devreye gireceğini söyledi.