İşe Yerleştirme Rakamları 2018’de De Güçlü Devam Ediyor!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2017 yılının Şubat ayında talimat verilerek başlatılan İstihdam Seferberliği sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin işe yerleştirme rekorunun kırıldığını belirtti.

Türkiye İş Kurumu ekipleriyle birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı ekiplerinin Türkiye’nin her yerinde çalışmalara devam ettiklerini belirten Kaya, Milli İstihdam Seferberliği çalışmaları sayesinde Türkiye tarihinin en büyük işe yerleştirme rakamı olan 1 milyon 257 bin 249 kişiye ulaşıldığını belirtti. Açıklamasında Türkiye’nin istihdam rakamlarının yükseltilmesi, işsizlik sorunun ortadan kaldırılması için istihdam seferberliğinin ikinci fazının devam ettiğini belirten Kaya, 2018 yılında bilişim ve imalat sektörlerinde istihdam için teşviklerin gerçekleştirilmesi adına sahada olunduğunu belirtti.

2018 yılının ilk çeyrek döneminde işe yerleştirme rakamlarının 2017 yılının aynı dönemine oranla artış gösterdiğini belirten Kaya, elde edilen rakamların 2018 yılında uygulanan istihdam teşviklerinin çok iyi geçeceğinin göstergesi olduğunu belirtti.

İşe yerleştirme aşamasında 2017 yılında elde edilen rakamların üzerinde bir performansın 2018 yılında elde edileceğinin ön görüldüğünü belirten Kaya, işe yerleştirme aşamasında çalışmaların devam ettiğini belirtti. Üniversitelerde düzenlenen etkinliklerle birlikte öğrencilere iş imkânlarının anlatılıp, tanıtıldığını belirten Kaya, 2018 yılında bilişim sektöründe ve imalat sektöründe iş başı eğitim programları için 3 ay olan destek süresinin 6 aya çıkartıldığını, teşviklerin tüm hızıyla devam ettiğini, gezilen ve ziyaret edilen şehirlerde teşviklerin anlatıldığını, devamında da işe yerleştirme rakamlarının yükselmeye devam ettiğini belirtti.

Kaya, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde birçok şehrin gezildiğini, bu şehirlerde muhasebeciler odasından, organize sanayi bölgelerine kadar birçok ziyaret gerçekleştirildiğini, bu ziyaretlerde teşviklerin anlatılıp, tanıtıldığını belirtti.