2017’de 357 Bin Kadın İstihdam Edildi!

İŞKUR Genel Müdür Vekili Uzunkaya tarafından yapılan açıklamada, 2000’li yılların daha başında iken yalnızca 10 bin kadının istihdam edildiği bölgelerde 2017’de 357 bin kadın için istihdam sağlandığı ifade edildi. 

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Vekili Cafer Uzunkaya, konu ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklamasında, 2000’li yılların daha başında iken yalnızca 10 bin kadına iş olanağı sağlanan yerlerde, 2017 yılında kendileri tarafından 357 bin kadına ve 361 bin de gence istihdam sağlandığını aktardı.

2017 Rekor Senesi Olarak Tamamlandı

Söz konusu bu açıklamalarını Samsun Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’nda yapan Müdür Vekili Uzunkaya, geçtiğimiz yılın, gerek çalışma hayatı bakımından, gerek istihdam seferberliğine yönelik veriler bakımından, gerekse de sonuçlar bakımından tarihi bir rekor senesi olarak gerçekleştiğini ifade etti.

Açıklamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve onun önderliğinde sürdürülen istihdam seferberliğinden bahseden Cafer Uzunkaya, söz konusu bu istihdam seferberliğini özellikle Samsun olmak üzere tüm kentlerin işvereni, işçisi ve odaları ile destek sağlandığını aktardı.

2017’de İstihdam Edilen Kişi Sayısı 1 Milyonu Aştı

Başlatılan ve sürdürülen bu istihdam seferberliğinde geçtiğimiz yıl önemli başarıların elde edildiğini ifade eden İŞKUR Genel Müdür Vekili Cafer Uzunkaya, kurulduğu günden bu yanan neredeyse 70 yıldır ilk defa İŞKUR’un işe yerleştirme sayısında bir milyonun aşılmış olduğuna dikkat çekti. Daha önceden 789 bin civarında gerçekleştirilen istihdamın, geçtiğimiz yıl 1 milyon 57 bin 249 kişiye ulaştığını ve bu rakamın tesadüf eseri gerçekleşmediğini dile getiren Uzunkaya, piyasanın kendilerinden beklenen nitelikli eleman yetiştirme hususunda bir sene içerisinde 508 bin kişinin İŞKUR kurslarından ve iş başı eğitim programlarından faydalandırıldığını belirtti.

Öte yandan ülke tarihinde kırılan bir rekorun 2000’li yılların başında iken 10 bin kadının istihdamı olduğunu, bu rekorun geçen sene 357 bin kadın istihdam edilerek tazelendiğini, ayrıca 361 bin genci de iş sahibi ettiklerini açıklamalarına ekledi.