İşitme Cihazı Kullananlara Müjde! Cihazlar Karşılanacak

Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından yapılan açıklamalar sonrasında artık işitme cihazı kullanan kişilerin yaşamış oldukları sorunların ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Bu durumda artık cihazlar için para ödemeleri tamamen ortadan kaldırılacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından alınan kararlar sonrasında vatandaşların pek çok hakları koruma altına alınıyor. Bu süreç içerisinde emeklilik ve sağlık giderlerinin sosyal güvenlik tarafından karşılanması en önemli şart olarak ifade edilmişti. 2017 yılında vatandaşların bazı şikayetleri dikkate alındı ve yeni kararlarla birlikte yeni çalışmaların yapılmasına karar verildi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından artık işitme cihazı kullananların sevineceği yeni bir karar verildi. Bu kararla birlikte yaşanan tüm sıkıntılarda ortadan kaldırılmış olacak.

Sağlık alanında yapılan çalışmaların etki alanını genişletmek adına yeni kararlar alınmaya başlandı. Özellikle işitme cihazı kullananların bazı ödemeler yapmaları sonrasında aleti temin ettikten sonra tekrar vermiş oldukları ücretleri geri almak adına birtakım prosedürleri gözden geçirmeleri gerekiyordu. Bu durum hem yoran hem de bazı pürüzleri olan bir sistemden oluştuğu için vatandaşlar tarafından çeşitli şikayetler gündeme gelmişti. geri ödemenin yapılmasındansa ödeme yapılmaması tercih edilirken durum hayata geçirildi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından alınan karar sonrasında işitme cihazı kullanan vatandaşlara müjdeli haber verilmiş oldu.

İşitme cihazı medikal ürünler satan mağazalarda satılıyor. Normalde pahalı ürünler olduğu belirlenmişti. Yapılan çalışmalar sonrasında artık eczaneden ilaç almak kadar kolay bir hal alacak. Doktorun yazmış olduğu reçete sayesinde rahatlıkla medikal merkezlere gidilerek herhangi bir ücret ödemeye gerek kalmadan geri alınması sağlanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından anlaşmalı bazı eczaneler ve medikal mağazalar belirlenecek. Bu mağazalardan ve eczanelerden alışveriş yapılması gerekecek.