Tüketicileri Sevindirecek Düzenleme

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından bir süredir Tüketicinin Korunması Hakkına kanun değişikliğinin yapılmasına karar verilmişti. Bu süreç içerisinde tüm vatandaşları ilgilendirecek önemli bir karar verildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi bir süredir tüketici haklarının daha iyi korunması ve ortaya çıkan haksızlıkların engellenmesi için önemli çalışmalar yapıyordu. Bu çalışmalar kapsamında ekonominin gelişmesi, vatandaşların haklarının daha iyi savunulması için yapılan değişiklikler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Düzenlemenin hayata geçirilmesi için bazı maddelerin tekrar incelemeye alınması ve sonrasında üzerinde çalışılması gerektiğine karar verildi.

Tüketicilerin haklarının ihlal edilmesi, belirlenen kurallara uymaması alınan kararlar sonrasında çeşitli şekillerde cezalandırılacaklar. Ceza oranlarının yeniden belirlenmesi için bankalar ve şirketlerin fikirleri de inceleme altına alındı. Gümrük Bakanı kamuoyu için vermiş olduğu röportaj sırasında ‘Tüm talepleri not ettik. Yeni düzenleme yaparken tüm bu taleplerin gerçekleştirilmesi için elimizden geleni yaptık. Önemli bir düzenleme üzerinde çalıştığımız için titizlikle hareket ediyoruz. Konu yakında Başbakanlığa sunulmuş ve onay bekliyor olacak’ ifadelerini kullandı. Tüketicilerin haklarını en doğru ve en haklı şekilde savunabilmesi için yapılacak olan düzenleme sayesinde piyasalarda ve dolayısı ile ekonomide yaşanan bazı sorunlarında ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

Tüketicilerin haklarını savunacak, yaşanacak olan haksızlıklara karşı cezaların miktarlarının belirleneceği sistem yeniden inceleme altına alındı. Yapılacak olan düzenleme tüketicilerin haklarını otomatik olarak korumaya alıyor. Firmaların piyasa şartlarına en iyi şekilde uyum sağlamaları, kurallara uymaları bu sistemin işleyişi açısından son derece önemli bir durum olarak değerlendiriliyor. Taslak üzerinde çalışıldığı belirtilirken kısa süre sonra çalışmaların tamamlanması ve onaylanmak üzere Başbakanlığa sunulması bekleniyor.