İŞKUR ile Google İş Birliği Yaparak Youtuber Yetiştirmeye Hazırlanıyor

İŞKUR, dünyaca ünlü arama motoru Google ile iş birliği yaparak gençler için yepyeni bir gelir kapısı olacak olan Youtuber’lık için eğitim vermeye başladı. Youtube kanallarından elde edilen kazanç bir ayda yaklaşık 30 bin Türk Lirasını buluyor.

Türkiye İş Kurumu, Google ile birlikte gençlerin yeni kazanç kapısı olan Youtuber’lık üzerine eğitim vermeye başladı. Dünyanın en büyük video platformu olan ve takipçi sayısı 2 milyona ulaşıp görüntülenme oranları fazla olan Youtube kanalları, genç nesiller için gelir elde etmeye yönelik bir araç olurken, İŞKUR’da (Türkiye İş Kurumu) bu konu üzerine önemli bir hamle yaptı.

Türkiye İş Kurumu tarafından Türkiye İçin Dijital Dönüşüm Hareketi projesi kapsamında genç ve girişimci olan adayların dijital becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılacak. İŞKUR Genel Müdürü İsmet Köksal öncülüğünde Google Türkiye Ofisi ile bu konu hakkında bir toplantı düzenlendi. Yapılan toplantıda da dijital dönüşüm hareketine yönelik bir takım planlamalar yapıldı. Bu doğrultuda ilk olarak eğitimlere, Samsun, Bursa, Van, Kayseri, Gaziantep ve Antalya’da başlanarak, genç nesillere yepyeni bir iş olanağı sağlanması hedefleniyor.

Üniversitelerde yer alan irtibat noktaları sayesinde google tarafından gerçekleştirilen eğitim programlarından faydalanıyor olan gençlere dijital girişimcilik ve nasıl youtuber olunur tarzında eğitimler veriliyor. Tüm bunların yanında Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli’nde gençlere verilen girişimcilik eğitimlerinin yanında bir de dijital girişimcilik konusunda da eğitim veriliyor.

Youtube tarafından açıklanan verilere göre her yıl video görüntülenme sayısı neredeyse 2 kat artış gösteriyor. Ayrıca Google’ın gelirine yaklaşık 4 milyon dolar gelir sağlayan Youtube’un kullanıcılarının, çoğunlukla lise ve üniversite öğrencileri olduğu bilgisine de yer verildi.